Sevgili Okuyucular!  Fethullah Gülen Cemaatine ait Yayın organı Zaman Gazetesi’nin yeni bir reklam filmi yayınlanmakta. Tüm televizyon ve internet sitelerinde gösterime giren film’de iki komşunun bir çiçeği paylaşamayarak ettiği kavgayı konu alıyor.Bu filmin sonunda “bir ihtimal daha var” spotuyla birlikte yaşamanın, barış içinde yaşamanın önemine ekranda vurgu yapılıyor ve Reklam filminin ana teması  olan “bir  ihtimal daha var” cümlesi  bu  ihtimalin Mustafa Sarıgül mü ? olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

Ayrıca filmin fonunda” bu dünya kimseye kalmaz” adlı şarkının çalması da oldukça dikkat çekiyor. Son günlerde AKP Hükümetinin dershaneleri kapatma hamlesiyle ayyuka çıkan AK Parti-Cemaat kavgasına gönderme olarak yorumlanan reklamın hükümet kanadında nasıl karşılık buluyor buda merak konusu elbette.

Zaman gazetesine ait bu reklam filmi,aslında biraz dikkat çekici değimidir.Bir yeşil çim örtüsü üzerinde iki adet kulübe var,bu kulübede iki ayrı insan yaşıyor.Bu iki komşu paylaşımda sürekli kavga halindeler.Ne oluyor da mucizevi bir şekilde birden bire  yeşil çimin ortasından  Sarı renkli bir kasımpatı çiçeği çıkıveriyor.İşte bu Sarı renkli papatya gülü insanda merak uyandırıyor,acaba  AK Parti ile kavgalı olan Fethullah Gülen Cemaati,yönünü CHP’ye mi,dolayısıyla  Mustafa Sarıgül’emi ? dönderdi. Bu Reklam  Filmi’nde   Sarıgül’de birleşelim vurgusunu mu? işaret ediliyor.

AK Parti iktidarıyla Ülkenin birlik ve beraberliğinin zarar gördüğüne mi işaret ediyor ki Gülen Cemaati,gösterime soktuğu film’de’ Zaman Kardeşlik Zamanı’ diyerek Tüm Türkiye’yi hoşgörüye,kardeşliğe ve birlik olmaya davet ederken,AK Parti iktidarında uyarıyor gibi.

AK Parti ile bağlantısını koparmaya  hazırlanan Gülen Cemaati’nin 2’nci adresi CHP ve dolayısıyla Sarıgül’mü? oluyor.Cemaatin tabanı yaklaşan yerel seçimlerde Sarıgül’nde içinde bulunduğu CHP’yi mi destekleyecek? Hedefinde CHP’ye Genel Başkan olmak gibi düşüncesi olan Mustafa Sarıgül’ün Fethullah Gülen Cemaatine mesafeli olduğu söylenemez.Çünkü  Fethullah Gülen Hoca Efendi ile Mustafa Sarıgül  aynı zamanda hemşeriler.Hoca efendinin Erzurum,Sarıgül’ünde Erzincanlı olması her iki ismin arasında güçlü bir hemşerilik bağının da olduğu bilinmektedir.

Bu filmin hazırlanış ve kamuoyuna  sunuş şekline bakıldığında yoksa;Gülen hoca efendi,Cemaatine  CHP’yi  dolayısıyla hemşerisi Mustafa Sarıgül’ü desteklemeleri konusunda talimatını verçek mi?  bu reklam filminde,filmin  ana temasında bu yönde İşaretler mi? çağrıştırıyor…