Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan geçmişini unutmuş..

      9 Eylül geçti ama , bir kere daha hatırlatmak gerek ki, Yunanistan ateşle oynuyor, bir kere daha denize dökülmek istiyor.. 9 Eylül unutmuş görünüyor..

     Biz sabır diyoruz: Türkiye'ye karşı büyük provokasyon hazırlığına onlar devam ediyor..

     Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Meis adasında sözde kurtuluş törenine katılmak üzere dün Türkiye 2 km. uzaklıkla kadar geldi.

     Sakellaropulu, uluslararası anlaşmalar gereği üzerinde askeri uçağın dahi uçamayacağı adaya 4 F16 jeti refakatinde, orduya ait helikopterle geldi, bizi vurun diyor.. savaş çıksın istiyor bunun arkasındaki el ise Fransa ..

     Yunanistan Türkiye bizi vursun diye bağırıyor..

     Doğu Akdeniz’de gerilimi sürekli yükselten Yunanistan, tehlikeli bir adım daha attı ve Meis den bize el salladı.. Sistematik biçimde tahriklerini sürdüren Yunanistan, Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayarak askeri statüden arındırılmış olan Ege’deki adalara silah ve asker yığdı. Türkiye’nin haklı bir şekilde yürüttüğü sismik arama faaliyetlerini engellemek için her yolu deneyen ve Avrupalı devletlere Ankara’yı şikayet eden Atina şimdi de Meis Adası’nda üst düzey katılımla kurtuluş töreni yaparak, bizi vurun diyor..

      Türkiye bugün yüzde 70 yerli ve milli askeri silah gücüne sahip, Yunanistan adalarını karadan vuracak ve Yunanistanı vuracak füze gücüne sahip hemde yerli ve milli füzeler..

      Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Meis Adası’nın sözde 77. kurtuluş yıl dönümü sebebiyle dün adaya bir ziyaret yaptı..

      Antalya Kaş ilçesinden görülen savaş gemisi, helikopter, savaş uçakları vatandaşında sinir sistemini bozmaya başladı.

      Yunan cumhurbaşkanının adaya gelişi ise yine uluslararası anlaşmalar çiğnenerek sağlanacak. Önce Atina’dan Rodos’a geçecek olan Sakelaropulu, buradan Chinook tipi askeri helikopterle Meis Adası’na inmesi,  Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın, iki ada arasında yapacağı bu kısa yolculuğa bir radar uçağı ve 4 F-16 savaş uçağının da eşlik etti , bunu yaparken, Türkiye haydi bizi vur diye bağırıyorlardı..

      Sakelaropulu’nun, Meis Adası’ndaki kutlama törenlerine katılmasından  dolayı Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de alarma geçti. Yunan cumhurbaşkanına Lozan ve Paris anlaşmalarına rağmen savaş uçaklarıyla eşlik etmesi, Yunanistan’ın denizden de adaya yakın olan bölgelerde firkateynlerini de teyakkuzda halinde bekleteceği öğrenildi.

     İran- Irak Savaşı

     Bugün Fransa , Yunanistan ‘a yaptığını ABD İran ve Irak yaparak iki ülkeyi 12 yıl bir biri ile savaştırdı ikisine de silah sattı..

     O gün ABD bugün Fransa aynı oyun peşinde de bilmediği konu şu ki : Türkiye NATO ülkesi, üstelik silahlarının yüzde 70 yerli ve milli..

     Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa’dan alacakları silah sistemleri konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. ‘Ordu gücünü, işlevselliğini ve etkinliğini artırma adına bazı kararlar aldıklarını’ dile getiren Miçotakis, “Mevcut Mirage uçaklarının yerine 18 adet Fransız Rafale’den oluşan yeni bir filo kuracağız. MEKO fırkateynlerini de modernize edip 4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopterini deniz kuvvetlerine dahil edeceğiz. Kara, deniz ve hava kuvvetleri için yeni tanksavarlar, ağır torpidolar ve güdümlü füzeler satın alacağız. 5 yıllık program çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizi 15 bin yeni askerlerle güçlendireceğiz ve savunma sanayisini faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

     Ekonomik olarak zaten batık durumdaki Yunanistan’a yeni silah satışları en çok Fransa’yı sevindirdi. Fransız Savunma Bakanı Florence Parly, savaş uçaklarının satışına ilişkin anlaşmanın gelecek aylarda imzalanacağını aktardı. Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar avroluk savunma harcaması yapacağını açıklamıştı. Bunun 1,5 milyar avrosunu ‘acil alımlar’ oluşturuyor.

     Bu alımla Türkiye göz dağı vermeye çalışan Yunanistan , bizi bir kere daha deniz dökün diye adeta yalvarıyor..

     Türkiye ile oynanmaz , bedeli ağır olur..

      İyi günler