AK Parti yetkilileri yerel seçimlerin erkene alınmayacağı konusunda son noktayı koydu. 2019 Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Çok değil Kurban Bayramı sonrası aday adayları da yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacak. Hizmet noktasında yerel seçimler genel seçimlerden daha da bir önemli. Bu yüzden yarış erken başlayacak. 

24 Haziran’da önemli bir seçim yaşadık. Sistem değişti, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçtik. Kahramanmaraş’ta iktidar partisi oy kaybı ile bir milletvekili fire verdi. Herkes bu oy kaybının faturasını birilerine kesmeye çalışıyor ancak kimse hatayı kendinde aramıyor.

Belediye başkanlarının karneleri de genel seçimlere küçümsenmeyecek derecede etki ediyor. Bir gerçek var ki Kahramanmaraş’ta da Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmaları sayesinde AK Parti 6 milletvekili çıkarabildi. Eğer bu şehirde gözle görülen değişimler olmasaydı AK Parti 6 milletvekilini zor çıkarırdı.  Bunu görmezden gelemeyiz.

Bugün bu şehirde yaşayanlar da, il dışından gelenler de değişim ve dönüşümü fark ediyor. Nereye gitseniz, hangi ortama girseniz Başkan Erkoç’un iyi çalıştığı konuşuluyor.

Başkan Erkoç,  Sosyal belediyecilikte de teknik belediyecilikte de tüm ilçeler dahil büyük projelere imza attı. Makyaj değil, köklü değişimler yaşandı.

Kavşak çalışmaları, yol çalışmaları, Arıtma tesisleri,  ilçelerde alt yapı çalışmaları, Yedi Kuyular Kayak Merkezi, mesire alanları, Dondurma Festivali, diğer şenlikler vs. bir çok vizyon proje ile başarısını kanıtladı. Şehrin her noktasına hizmet gitti.

Üstelik birçok projesi birincilik ödülü aldı. Hatta 15 Millet Bahçesi Türkiye’de örnek gösterildi. Zamanın Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başkan Erkoç’a övgüler yağdırdı.

Dört buçuk yılda şehrin kapılarını turizme açtı ve mükemmel bir şekilde tanıtım yapıldı. Ekonomiye katkı sağlayan hizmetler sundu.

Bireysel çıkarı olanlar ve siyasi rakipleri dışında her vatandaş Başkan Erkoç’tan memnun. Karnesi yıldızlı pekiyi. Bu memnuniyet genel merkeze de aynı şekilde yansıyor. Çünkü sürekli anketler yapılıyor. Dolayısı ile Genel Merkezde de karnesi çok iyi.

Başkan Erkoç, bu şehrin ilk büyükşehir belediye başkanı olarak çıtayı çok yüksek tuttu. Rakiplerinin işi çok zor.

Bazıları diyor ki, Başkan Erkoç’un son dönemiymiş, gelecek döneme aday gösterilmezmiş. Ben onlara hayal görüyorsunuz diyorum. Vatandaş ve genel merkez her şeyi görüyor farkında.

Elbette aday adayı olmak herkesin en demokratik hakkı. Ancak siyasi istikbal için yapılan hizmetleri görmezden gelmek karalamak başarı getirmez. Aday adayı olacaksanız, vizyon projelerle halkın karşısına çıkmanız gerek. Hizmet çıtası bu kadar yüksekken, dedikodu ile bir şey elde edemezsiniz.

SİZDEN BAŞKAN DEĞİL, HİÇBİR ŞEY OLMAZ

Hatta adamın biri de büyükşehir belediye başkan adaylığını kendi almış,  Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Adaylığını da finansörüne, iş ortağına garantilemiş. Bu iş bu kadar basit mi? Siz nasıl siyasetçisiniz? Hangi dünyada yaşıyorsunuz? Bugüne kadar bulunduğunuz makamda işinize gelmeyenin telefonuna bile bakmadınız. Halktan kopuk yaşıyorsunuz. Benden söylemesi sizden belediye başkanı olmaz. Hatta sizden hiçbir şey olmaz. Sizler birilerinin üzerinden rant elde edip, kul hakkı yiyenlersiniz. Halkın karşısına hangi yüzle çıkacaksınız? (Yüz de yok ya!)

Evet, Başkan Erkoç, genç, dinamik, ufku açık, vizyon sahibi ve aynı zamanda yürekli bir başkan. Kahramanmaraş aradığı başkanı buldu bırakmaz da. Şimdiden söylüyorum, yeni dönemde oy oranını çok büyük oranda artırarak seçilecek.

Diğer aday adaylarına tavsiyemi tekrarlıyorum, önce halkın içine girin, dedikodu yapmayı ve karalama politikasını bırakın, projelerinizi konuşturun. Tatlı bir hizmet yarışı olsun.