AK Parti siyasetine akıl sır erdirmek mümkün değil. Ne zaman kimin ne olacağını tahmin etmek çok güç. Şunu bir kez daha çok iyi anladık ki AK Partide hiçbir siyasetçinin koltuğu sağlam değil. Bunun en iyi örneğini Cuma günü yaşadık.

İl kongresine sayılı saatler kala adaylığına kesin gözüyle baktığımız 3 yıldır İl Başkanlığı görevini yürüten Av. Ahmet Özdemir görevinden alındı ve yerine Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ömer Oruç Bilal Debgici atandı. Resmen herkes şok oldu. Telefonlarımız susmadı, “nasıl oldu, kim yaptı, Ahmet Özdemir’i kimler istemedi” şeklinde bir sürü soru.

Olan oldu. Son sözü Cumhurbaşkanı söyledi. İşin doğrusu Ahmet Özdemir, böyle bir gidişi hak etmedi. Hiç kimse de hak etmez. İşte AK Parti de siyaset yapıyorsan bu tür şeylere de hazır olacaksın. Koltuk hep sallanır. Her an şiddetli bir deprem yaşanabilir.

Bana göre; Ahmet Özdemir de, Ömer Oruç Bilal Debgici de iki başarılı siyasetçi. Peki, son dakika bu değişim neden yaşandı? Siyasi kavgalar mı, yoksa başarısızlık mı? Cevap bekleyen sorular… Ahmet Özdemir hiç de başarısız bir il başkanı değildi. Görevini hakkını vererek yaptı. Siyasete de nokta koyduğunu düşünmüyorum ve siyasette olması gereken nitelikli biri.

Ancak, Debgici’nin arkasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un olduğu konuşuluyor.  Başkan Erkoç’un genel merkezde güçlü olduğunu daha önce de yazmıştım. Ha bugün ha yarın görevden alınacak diyenlere de asla böyle bir şeyin olmayacağını Cumhurbaşkanımızla dostluğu olduğunu söylemiştim. Evet, Başkan Erkoç, Cumhurbaşkanımızın en güvendiği yol arkadaşlarından biri. Gelecek seçimlerde de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek. Konuşulduğu gibi Özdemir’in alınıp Debgici’nin İl Başkanı olmasında rolü var mı - yok mu, bunu kendisine sormak lazım. Ancak uzun yıllar beraber çalıştığı, kader birliği yaptığı ve aralarında en ufak anlaşmazlığın olmadığı yol arkadaşının da arkasında durmasından daha doğal bir şey olamaz.

Peki, yeni İl Başkanı Debgici, o koltuğun hakkını verir mi?

Hayır dersek, nankörlük ederiz. Allah var, hem de en iyi şekilde yapar, o makama da çok yakışır. Davasına gönülden bağlı biri.  Özellikle, tarihi önem taşıyan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisini en iyi şekilde hazırlayacağına şüphem yok. (Cumhurbaşkanlığı seçiminin bu yıl sonu yapılacağını düşünenlerdenim.)

Yönetim Kurulu Listesi kabul gördü mü?

Yönetim Kurulu’ndaki isimlerin çoğu kamuoyunun yakından tanıdığı sevilen isimler. Mehmet Beşen, Ahmet Alıcı, İmirze Demir, Cüneyt Doğan, Cevdet Şekkeli, Mehmet Cihat Sezal, Mustafa Çimen, Mücahit Kara, Yunus Şahan, Hanifi Coşkun Ağdur, Özkan Muslu…  gibi isimler partide büyük emekleri olan, partiye katkı sağlayan ve sağlayacak isimler. Tepki görmeyen, ne alaka denilecek kişiler listede yok. Toparlayıcı bir liste olmuş doğrusu. Yürütme kurulunda kimlerin olacağı da çok önemli. Bakalım kimler girecek?

İl Başkanı tamam, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı kim olacak?

Bunu da hep beraber göreceğiz.  Güçlü bir tahminim var. Yüzde 99, o isim olacak ama Ak Parti de yüzde 1’lik ihtimallerin olması da olası. O yüzden yazmıyorum. Nasıl olsa bu gün yarın açıklanır. Hadi hayırlısı.

Yaşanan bu siyasi şok, bir hafta on gün gün daha konuşulur. Ancak neticeye bakmak lazım. Yeni sürprizlere de hazır olun. Çok yakında!

İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve ekibini tebrik ediyor başarılar diliyorum. Ahmet Özdemir’e de bundan sonra izleyeceği yolda başarılar dilerim. Allah herkesin yolunu açık etsin.