6 Haziran 2014 tarihinde emniyet müdürlüğü bahçesinde yer alan atış poligonunda meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan teknisyen yardımcısı Ahmet Maraşlı (53) için Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Şehide bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan tören, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar’ın konuşmasıyla devam etti. Ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher, şehit Ahmet Maraşlı için dua okudu.

Şehidin kızı Mehtap, oğulları Mustafa Ömer ile Ali Rıza Maraşlı babalarının fotoğrafını sürekli öperek, babaları için dua etti. Gözü yaşlı eş Hatice Maraşlı ise, ayakta durmakta güçlük çekti.

Ahmet Maraşlı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu törenin ardından, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazını müteakip Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Törene; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, polisler, şehit Maraşlı'nın ailesi ve yakınları katıldı.

Patlamada daha önce yaralanan polis memuru Hacı Canan Coşkun (41), Başkomiser Mikdat Ataş ve bekçi İsmail Kuyzu şehit olmuştu.



Editör: Haber Merkezi