Pazarcık’ın Memişkahya Köyü’nden 14 yaşında ayrılarak Avrupa’nın yolunu tutan Mehmet Salman (44) küçük yaşlarda iş hayatına atıldı.

İhracat pazar ağında Türkiye de bulunan Kahramanmaraşlı iş adamı Mehmet Salman, özellikle klima sektöründe uluslararası alanda markalaşmak istediğini belirterek; “Çocuk yaşta Avrupa’ya geldim. Çok çalıştım ve mücadele ettim. Bu çalışmamın karşılığına şimdilerde yaklaşık 30 ülkeye ihracatını yaptığımız makinelerimizle alıyorum. Bizler istersek çok şeyi başaracağımızı hem Avrupalılara, hem de kendi toplumumuza gösterdik” dedi.

Çocuk yaşlarda gurbete çıkmasının temelinde traktör sevgisi olduğunu kaydeden Salman, şunları söyledi: “Çocukluğumda, köyümüzde bir tane traktör vardı. Traktöre binmeyi çok severdik. O traktöre binmek için akşama kadar traktör sahibinin tarlasının taşlarını seçerdik. Para da almazdık. Tek isteğimiz akşama eve traktörle dönmekti. Ben de ailemle beraber gurbete gitmeye karar verdiğimde tek bir hayalim vardı. O da bir traktör parası kazanıp köyüme geri dönmekti. Çok şükür daha fazlasını başardım. Başarının sırrı çalışkan olmak, dürüst olmak, becerikli olmak ve çok çalışmaktan geçiyor. Buradan gençlerimize ve girişimci insanlara seslenmek istiyorum: Yeter ki isteyin, başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bizler inandık ve başardık. Bu başarımızı daha ileriye götüreceğimize inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi