Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 1’inde görülen Epilepsi hastalığı, Türkiye’de ve şehrimizde de çok yaygın bir hastalık! Türkiye’de tedavisi bulunmayan hastalığın bir kurbanı da Kahramanmaraşlı Veli Yiğit Çiriş! 2010 yılında hayatlarını birleştiren Fatih ve Sultan çiftinin ilk çocuğu olan Yiğit Çiriş, Çevik Kuvvet Polisi babasının görev yeri Diyarbakır’da dünyaya geldi. İlk başlarda Yiğit’in hastalığını anlamayan aile, çocuklarına Epilepsi teşhisi konulduğunda adeta yıkıldı. Görme, yürüme, işitme ve konuşma yetisi doğuştan olmayan Yiğit için aile, hiçbir zaman umudunu kaybetmedi. Yürüme yetisini kazanması için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona götürülen Yiğit, 7 yaşına geldiğinde görme yetisini kazanmak için gözlerinden ameliyat oldu.

Türkiye’de bu işin olmayacağını anlayan aile, Epilepsinin tedavisi için araştırmalarını daha da yoğunlaştırdı. Tayland’da kök hücre yöntemiyle hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu öğrenen aile, hemen bir kök hücre merkezi olan Tayland’daki Better Being Hospital ile irtibata geçti. Yiğit’in çeşitli tıbbi test ve raporlarını hastaneye gönderen aile, hastaneden kabul görünce önce sevindi; ama hastalığın tedavisinin 165 bin lira gibi bir rakamı bulması, aileyi üzdü. Biricik oğlunun tedavisi için pes etmeyen baba Fatih Çiriş, şimdiki görev yaptığı Mersin’de, Valilik oluruyla yardım toplama kampanyası başlattı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan Yardım Toplama Komisyonu’na, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın olur vermesiyle Türkiye genelinde 1 yıl süreyle yürütülecek olan yardım kampanyası başladı.  Türkiye genelinde toplanacak olan 165 bin lira ile  Epilepsi hastası Veli Yiğit Çiriş’in Better Being Hospital’da yapılacak olan tedavi sürecinde hastane ve tedavi masrafları, medikal ekipman giderleri ile hasta ve refakatçinin ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacak.

Küçük Yiğit’e yardım kampanyası çerçevesinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan yardım komisyonunda görevli Mustafa Yüksel ve Yaşar Özmen adına açılan Halkbank Müşterek Hesap Numarası (IBAN):  TR 84 0001 2009 5990 0001 0408 72 (Haber: Kenan Onaran)

Editör: Haber Merkezi