Yurt içi ve Yurt dışında yaptığı yardımlarla muhtaçların umudu olan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney, Kur’an’ı Kerim’in Mushaf’ına ulaşamayan Kur’an Kursu öğrencilerine Kur’an-ı Kerim, Suya ulaşamayan ailelere su kuyusu açtırmak, yardıma muhtaçlara gıda ve giyim yardımı yapmak için Afrika’nın fakir ülkesi Kamerun’a gitti.

Kamerun ziyareti öncesi yaptığı açıklama ile Türkiye ve Avrupa’daki hayırseverlerin emanetlerini Afrika’ya götüreceklerini oradan da dua getireceklerini belirten Başkan Güney şöyle konuştu; “Kadim medeniyetimiz yüzyıllardır, din, dil, ırk gözetmeden mazlumlara her zaman yardım etmiştir. Kahramanmaraş Genel Merkezli kurduğumuz ve tamamen gönül esaslı olan derneğimizde ise kadim medeniyetimizin birer neferi olarak aynı görevi yürütüyoruz.

Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği daha genç bir dernek olmasına rağmen, yönetim kurulu üyelerimiz ve bağışçılarımızın fedakârlıklarıyla çok kısa zaman içeresinde, yardıma muhtaçlarımızın umudu haline geldi. Yurt içinde muhtaç insanlarımızın yardımına koştuğumuz gibi gönül coğrafyamızdaki yardıma muhtaçlar kardeşlerimizi de unutmuyoruz. 2021 yılı ilk yurt dışı organizasyonumuzu Afrika kıtasının yokluklarla mücadele verdiği Kamerun ülkesi olacak.

Bilindiği üzere Afrika ülkelerindeki yetimlerimiz, Kur’an Kursu öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve hafı olmak için sureleri tahta levhalara yazıyorlar. Bunun bilinciyle ülkemizde Kur’an Bağışı üzerine geniş bir çalışma yaptık. Susuz coğrafya Afrika’da su kuyuları da açıyoruz, tek başına açmak isteyenler veya hisseli ortak açmak isteyenlerin isteklerini yerine getiriyoruz. Afrika’daki yetimlerimize gıda kolisi ve giyecek yardımı da dağıtacağız inşallah.

Uzun süredir üzerinde durduğumuz çalışma sonucu Allah’ın izniyle 27 Mart Berat Kandilinde Kamerun’da Gönül Coğrafyamızdaki kardeşlerimizde dev sofra etrafında bir araya geleceğiz. Çalışmalarımızı tamamladık ve bağışçılarımızın emanetlerini emanet sahiplerine dağıtacağız inşallah. Her Kur’an-ı kerim bağışlayan, adak kurban bağışlayan, koli, su kuyusu bağışlayan bağışçılarımızın emanetleri, isimleriyle birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Berat Kandilindeki dev sofrada, ülkemizden yardım götüreceğiz, inşallah dualarla tekrar döneceğiz. Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği olarak hem yurt içi hem yurt dışındaki yardıma muhtaçlarımıza umut olmaya, veren elle alan el arasında köprü olmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi