Konuyla İlgili bir basın bildirisi yayımlayan Kahramanmaraş DOHAYSEV Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Duyar: “Şiddetin ilkokullara kadar indiği günümüzde, devletimize, yaşam hakkı savunucusu STK'lara ve toplumdaki tüm bireylere "şiddeti sevgiye dönüştürmek" adına ciddi görevler düşmektedir.


Bu bağlamda, Kahramanmaraş Doğayı Hayvanları Sevenler Derneği olarak, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, İl Özel İdaresi ve Veteriner Hekimler Odası iş birliği ile ilköğretim okulları arası, ''HAYVAN SEVGİSİ'' temalı ödüllü resim yarışması düzenledik.

Çünkü, şiddetten en büyük payı, canlı zincirinin en zayıf halkası olan HAYVANLAR almaktadır. Çocukların hayvanlara uyguladığı şiddet ise inanılmayacak kadar fazladır. ŞİDDET öncelikle hayvanlara uygulanarak baslar, sonrasında güçsüzlük sırasına göre çocuklar, engelli vatandaşlar, kadınlar ve yaşlılara yöneltilerek devam eder. Bu durum istatistiklerde de görülmektedir.


Çocuklara en çaresiz canlılar olan hayvanları sevip onları koruma, yârdim etme duygularını verdiğimizde, yasamın değerini bilen, sevgi dolu ve şiddete meyletmeyen  bireyler yetişeceği açıktır.

Bu amaçla düzenlediğimiz "Hayvan Sevgisi" temalı  "İlkokullar Arası Resim Yarışmasına" katılan çocuklarımıza, hayatları boyu unutamayacakları ve şefkat ve sevgi bağlamında olumlu yönde teşvik edici "Ödüller, Hediyeler" vermek istiyoruz.” Dedi.

DOHAYSEV(DOĞAYI HAYVANLARI SEVENLER DERNEĞİ) TARAFINDAN KAHRAMAMARAŞ’TA  DÜZENLENECEK OLAN İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI HAZIRLIK AŞAMALARI 

AMAÇ: Yarışmanın amacı, günümüzde ilkokullara kadar inen “Şiddete” karşı mücadele için, çocuk kalplerde hayvanlara karşı “Merhamet, Yardım ve Paylaşma” duygularının geliştirilmesin sağlamaktır. Ayrıca çocukların kendilerini resim sanatı ile ifade etmeyi öğrenmeleri ve sosyal sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesi için duyarlı kurumların bir araya getirilmesini sağlamak dabu yarışmanın amaçları arasındadır.


KONU VE YÖNTEM: Hayvan ve Doğa Sevgisinin “Hayvanlar İçin Bir Damla Sevgi,Bir Avuç Merhamet” sloganı ile çocuklar tarafından resim sanatı kullanılarak anlatılması.

 

Editör: Haber Merkezi