BBP’liler ve ülkeyi kaostan kurtarıp istikrarı yakalayan Ak Partiye destek vereceklerini söylediler.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının ardından Kahramanmaraş’ta yapılan ankette yüzde 65 oy alan Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’a bir destekte, kentteki ülkücü camianın önde gelen isimlerinden ve BBP’li kurmaylardan geldi.

Kahramanmaraş’ın son 30 yılına damga vuran kentin ülkücü camiasının önde gelen isimleri Erkoç’un etrafında birleşti. BBP’de şuana kadar il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı yapan neredeyse tüm isimler, genç bir mühendis olan Erkoç’un 30 Mart’ta çok güçlü çıkması için bütün dava arkadaşlarıyla birlikte destek vereceklerini söylediler.

Bugünkü tablonun kendisini duygulandırdığını belirten Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise kentin daha iyi noktalara oluşması için el birliği yapmak zorunda olduklarını söyledi. Erkoç; “Biz geçmişte 3 kıtada 21 milyon metrekare toprakta altın paralar harcayan, daha önce hiçbir milletin harcayamadığı parayı harcayan milletin torunlarıyız. Avrupa’nın ortalarına kadar, Afrika’nın güneyine kadar, Asya’nın ortalarına kadar ecdadımızın eserleri bulunuyor. Kervansaraylar, yollar, köprüler, camiler yapmış bir ecdadın torunlarıyız. Bu ruhla yola çıkarak hayallerimizi halkımızın hayalleri ile buluşturup, insanımıza daha yaşanabilir alanlar hazırlayacağız.

Dün hayal gibi görülen işler bugün yapılıyor. Biz mühendisiz hayal edip proje çizeceğiz, sonra da hayata geçireceğiz. Bizim de çılgın projelerimiz var, arkadaşlarımız hazırlıyorlar. İnşallah bir iki ay içerisinde hemşerilerimiz ile paylaşarak bu projelerimiz hayata geçireceğiz, çok büyük projelerimiz var bunu zaman içinde göreceksiniz.” dedi.


Toplantıyı organize eden Ak Parti eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Erantep’li ise neden ‘Ak Parti’ adında vurgulu bir konuşma yaptı. Erantep’li; “ülkenin çağdaşlığı yakalama, çözüm süreci ile terörü durdurma, köprüler, duble yollar, marmaray, havaalanları gibi devasa hizmetlere bakmak yeterli. En önemlisi de Sayın Başbakan; Birbirimizi saygı, hoşgörü ile karşılayarak geleceğimizi inşa edeceğimize inandırdı. Onun için “Ak Parti’ diyoruz” dedi

BBP Kahramanmaraş eski Belediye Başkan Adayı, İl eski Başkanı Bekir Kılıç ise yaptığı konuşmada: “ Fatih Mehmet Erkoç bey’e ben ve arkadaşlarım, bu seçimde sonuna kadar destek veriyoruz, Türkiye’nin en genç başkan adayı , Mühendis olan bir kardeşimize destek vermeliyiz. Bu seçimlerde Türkiye de en yüksek oyu alarak çıkması için 30 Mart ‘a kadar ben  ve dava arkadaşlarımla emrindeyiz, bu seçimde Ak Parti için çalışacağım,” dedi.

BBP’ten 29 Mart’ta Kahramanmaraş Belediye Başkan Adaylığı ve daha sonra İl Başkanlığı yapan Bekir Kılıç, Ejder Odunkıran, Ejder Karaboğa, İbrahim İmalı, Behzat Ekici, Ahmet Okumuş, Abdurrahman Bolat, Nihat Kenger, Ali Polat, Mustafa Aktolun, Mehmet Yılmaz, Mustafa Hançer, Fikret Görür, Nedat Türk, Celal Kuru, Mehmet Taşçı, Ahmet Duran Tekiş, Mehmet Demir, Sıddık Tekerek, Gökhan Akmansoy, Kalender Timurbanka ve MHP’nin önde gelen isimlerinden Emin Palabıçak, Halil Kayabaşı Ahmet Duran Tekiş, Eshabil Karaca ve yaklaşık 130 kişilik grup Erkoç’a destek verme kararı aldı.

 

Editör: Haber Merkezi