Göksun Ulu Camiyi dolduran binlerce seveni Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demirin babası Hakkı Demiri son yolculuğa uğurladı. Kahramanmaraş’tan gelen din görevlileri namaz öncesi Yasin okudular. Hatim duası Abdülhamithan Camii İmam hatibi Ömer Faruk Şirikçi tarafından yapıldı.  

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher kısa bir konuşma yaptı öğle namazını kıldırdı. Müftü Gevher insanlar olarak Salih amel hazırlamamız gerektiğini belirtti. Müftü Gevher İslam âlemindeki sıkıntının sünnete bir şeyler karıştırılması ve sonrasında işin çığırından çıkartıldığını vurgulayarak, “Kuran ve sünnet olan iki ana unsura sımsıkı bağlanmalıyız.”şeklinde konuştu. İl Müftüsü Gevher terörden dolayı devlet büyüklerinin başlatmış oldukları çok mühim olan seferberliği Allah sonuca ulaştırsın diyerek şehitleri andı ve rahmet duasında bulundu.

HAKKI HOCA HAKKA YÜRÜDÜ
Uzun bir süredir Tedavi gören 86 yaşında Hakka yürüyen Hakkı Demir (Hakkı Hoca) Göksun da Ulu Cami de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından Bozhöyük köyünde Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay’ın yaptığı dua ile toprağa verildi. 



MÜFTÜ KENDİ BABASININ CENAZESİNİ KILDIRDI
Hakkı Demiri’in cenaze namazını ise Onikişubat İlçe Müftüsü olan oğlu Abdullah Demir kıldırdı. Müftü Demir cenazede halellik isterken duygulu anlar yaşadı. Müftü Demir konuşmasında babasının çizdiği yoldan gidecekleri belirtti. Müftü Abdullah Demir babası Hakkı hocanın 50 seneyi aşkın ömrünü köylerde halkı Hakka çağırmakla geçtiğini ifade etti, onun oğlu olmaktan şeref ve gurur duyduğu söyledi.

 Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’i bu acı gününde Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Ak Parti Milletvekili adayları İmran Kılıç ve Oğuzkan Güzel, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Müftü yardımcısı Davut Polat, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Diğer İlçe Müftüleri,  siyasiler, İl de görev yapan din görevlileri, daire personeli, Kayseri, Adana ve çevre illerden gelenler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cemal Nar yazısında Hakkı Hocayla ilgili bir kesitte şöyle bahsediyor; “Onun adını sanırım ilk defa 12 Eylül darbesinde duymuştum. “Hakkı Hocayı da tutuklayıp Maraş’a getirmişler” dediler. O zaman kim tutuklandı ise önce yaman bir işkenceden geçerdi. Belki hoca efendiye yapmazlardı ama içimiz parçalanmıştı bu haberden. Çok üzülmüştük.



O zaman Hakkı Hoca Efendiyi sordum, soruşturdum. Bu dönemde tutuklandığına göre ciddi bir şahsiyet demektir. Şunları öğrenmiştim: Göksün’de imamdır. Ama sıradan bir imam değildir. Bir tarikat şeyhidir. Kadiri dersi verir, zikir yaptırır.

Meclisinde hoş sohbetler olur. Çevre insanının iman ve ahlakına hizmet eder. Sanırım şunu da duymuştum; hep beyazlar giyer.” Gerçektende Cenazede beyaz giyen öğrencileri dikkat çekti.                                              

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi