HER EVİN ALTINDA BİR GÖZ ODA DA 20 KİŞİ VAR

Suriye den kaçarak Kahramanmaraş’ta gelen, Tekke, Namık Kemal, Yürükselim ve gece kondu semtlerinde evlerin ahırında oturan Suriyeli aileler açlık ve soğukla mücadele ediyor..

Odun yok, kömür yok, soba yok, yiyecek hiç yok, bu şartlar altında yaşama mücadelesi veren ailelerin dramı içler acısı.

Tekke mahallesindeki ailelerin durumunu görenler gözyaşlarına boğuldular. Esat’ın zulmünden kaçarak Türkiye sığınan Suriyeliler, kışın acımasız yüzü ile karşı karşıya kalmışlar ve bir lokma yiyecekleri yok, hepsinden önemlisi bir sobaları bile yok.

280 SOBA DAĞITTIK

Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven, bize müracaat eden aileleri ekiplerimiz tek inceledi, : Sobası olmayan, odunu kömürü olmayan, yatak olmayan bin aile tesbit ettik, bunun 280 ailesine soba dağıttık, 3 bin üzerinde battaniye dağıtımı yaptık, Yurtlardaki eski yatakları dağıttık, halkımızın yardımları oldu, acil olarak bizim gördüğümüz 650 ailenin sobası yok, odunu , kömürü yok, yatağı yok, kağıt üzerinde yatıyorlar.. “ diyerek Kahramanmaraşlıları yardıma çağırdı.

Vakıf kanalı ile yapacakları yardımların yanı sıra yardım yapmak isteyen herkesin bu mahallelerdeki insanlara çok rahat ulaşa bileceğini dile getiren Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven: “ Biz imkânlarımızı sonuna kadar kullandık, ama bu insanların acil soba ve yakacak ihtiyacı var, Valiliğimiz kömür dağıtacaktı ne durumda bilemiyorum, bizim tespitimiz 650 ailenin ne yakacağı ne de yiyeceği var, Allah rızası için Kahramanmaraşlıları yardım yapmaya çağırıyorum,” dedi.

Kahramanmaraş Belediyesinin odun, Valiliğin ise kömür dağıtımı planlamasının hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar sıcaklık -3 düştü bu insanlar soğuktan ölecek acil yardım yapılmalı diyerek Kahramanmaraşlıları yardıma çağırdılar.


KAHRAMANMARAŞ’A YAKIŞMIYOR !

Suriye den Esat’ın zulmünden kaçarak Kahramanmaraş’a gelen Suriyeliler bir evde en az kalan 20 kişi kalıyor ve hepside aç ve perişan , odun yok , kömür yok, eğer biz bu ailelere bakamıyorsak bize yazık…

Herkesin evinde Elbise , kullanmadığı yatak ve battaniyesi vardır. Bunları getirsek bu kardeşlerimizin dertlerine çare bulacağız ama ne hikmetse kimsenin kılı kıpırdamıyor.

İnsanlık ruhumuzu galiba kaybettik, bu kadar duyarsız olmayız. / Kahramanmaraş Gazetesi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi