Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetinin organize ettiği, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal beyin katılımı ile Pınarbaşı Cevizli Bahçede bir araya geldik.

Söze bir soruya cevap vererek başlamak istiyorum: Ali Topçuoğlu Bertiz Boyalı köyüne yaptığı Karakucak Güreş sahası, Ali Doğan, milletvekili iken Kahramanmaraş’a yaptığı göletleri, tarihi camilerin restorasyonu, Mehmet Sağlam beyin ÇPL, eğitime verdiği desteği yaptığı okulları, 1992 yılında KSÜ Kurulması mücadelesini ki, KSÜ Vakfı kurucusuyum, yönetim kurulu üyesiyim, yakinen biliyorum. Tabi bunların hiç birini unutmadık.

Ali Sezal belediye başkanı olduğu gün : “ oğlum kasadan 1.5 Milyon al getir petrole ver belediye otobüslerine yakıt versinler dediğini de unutmadık.

Neyse dönüyorum dünkü toplantıya: Verimli bir toplantı oldu.

Bunu diğer vekillerimizle de yapmakta fayda var en azından bir birimizi anlıyoruz.

Vekiller yaptıklarını anlattılar bizler dinledik, gazeteci arkadaşlarımız merak ettikleri konuları sordular ve cevaplarını aldılar.

Bizde bir köşe de oturarak olayın özetini çıkarmaya çalıştım.

Arıtma tesisi, Stadyum, Uçak sefer sayısı gündemin ana başlığı oldu.

THY Türkiye de en az uçak seferi iptal edilen il Kahramanmaraş diyerek kelime oyunu yaptığın gördük.

Kahramanmaraş Ankara uçak seferi hafta da 3 gün ayda 12 gün, kışın 4 olursa ayda toplam 16 uçak seferi oluyor. Bunun 3-5 iptal olduğunda Kahramanmaraş felç oluyor.

Gaziantep’e gelince günlük sadece özel şirketlerin 10 ayrı seferi var Anadolujet saat başı seferi var, THY var yurt içi yurt dışı günlük 40 yakın seferin yapıldığı hava alanında günlük 10 sefer iptal olsa bile hiçbir önemi yok, bir sonraki uçakla gitme şansı var.

THY kelime oyun yaparak işin içinden çıkmaya çalıştığını görüyoruz:

Kahramanmaraş’a tek bir seferi var oda iptal olursa yüzde yüzü iptal olmuş oluyor. Oysa Gaziantep için baktığımızda bir seferi iptal olsa hiçbir önemi yok. Yüzde 10 iptal olmuş oluyor. Anadolu jet içine eklediğimizde yüzde 5 oluyor.

Asıl sorun Kahramanmaraş Hava Limanı da pistin 500 metre uzatılması, Gaziantep karayolunun yer altına alınarak mania olmaktan çıkarılması gerekiyor..

Önümüzde EXPO 2023 var günlük 13 bin kişinin gelmesi bekleniyor böyle olursa bu şu demek Kahramanmaraş hava alanına günlük 100 uçak inecek bir o kadar uçak kalkacak.. biz buna hazırlanmamız gerekiyor. Acil olarak hava alanın pistin 500 metre uzatılması gerekiyor ki burada asıl görev DHMİ genel müdürlüğüne düşüyor, bunu duyuracak olanlarda vekillerimizdir.

Kahramanmaraşlı ne istiyor:

Günlük Sabah saat 05 00 de Ankara gece saat 24 00 de Kahramanmaraş’a dönüş.

Sabah Saat 05 00 de İstanbul ve Sabiha Gökçen uçuşu istiyor, gece saat 24 00 de Kahramanmaraş’a dönüş. Bu olmazsa olmazımızdır.

Kahramanmaraş – Ankara

Kahramanmaraş İstanbul

Kahramanmaraş Sabiha Gökçen

Kahramanmaraş- Kıbrıs

Kahramanmaraş İzmir

Kahramanmaraş Antalya

Kahramanmaraş Almanya

Kahramanmaraş İngiltere – Londra seferleri istiyor.

Kahramanmaraş – Medine, Cidde seferi hiç olmazsa hafta da bir sefer.

Bugün Kahramanmaraş’ta hangi iş adamı ile konuşursanız konuşun söyledikleri söz şu oluyor ki, bunu vekillerimizde söylüyor: Gaziantep, Hatay, Adana dan Ankara veya İstanbul için uçağa bindiğinde en az 50 kişi Kahramanmaraşlı tanıdık görme imkanınız oluyor.

Ya biz onları tanıyoruz, ya da onlar bizi tanıyor. Her zaman uçakta Kahramanmaraşlı var bu kadar yolcusu olan bir ilin yolcusunu niye komşu illere gönderiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzaladığı kararla: Kahramanmaraş Hava Alanı Uluslararası hava limanı oldu.  Türkiye’deki 5 transit hava limanından biri oldu bu hizmetlerin verilmesi için 400 personel yanlış okumadınız 400 personel her an uçak inecekmiş gibi 7-24 365 gün görev başında ama hava alanına inen uçak yok denecek kadar az az!

THY başta olmak üzere özel uçak şirketlerini Kahramanmaraş getirmemiz gerek diye düşünüyorum.

İyi günler…