Sevgili Okuyucular, Bunaltıcı havada, Boğucu karanlıkta bir nefes borusu açmaya çalışan toplumun gücü, Başta Taksim’de olmak üzere tüm yurtta dalga dalga kabardı.

Ülkenin sivilleri, gençleri, kadınları, erkekleri; gaz bombardımanı ve onun ortaya çıkardığı bulutları arasında, karşılarındaki polis güçlerine direndiler. Hem de hayatlarını hiçe sayarak.

Ülkenin dört bir yanından yükselen sesler” Faşizme karşı omuz omuza sloganlarıyla inlettiler.

Her kesimden, her kimlikten, her gruptan insan yaşlısı genci bir araya gelerek sabahlara kadar ülke meydanlarını, sokaklarını karanlığa karşı aydınlatma haykırdılar.

Meydanlara Bayrakları ve şarkılarıyla geldiler.

Aslında bu ulusun bireyleri eylemin ilk gününde ağaçları savundular ama bir yandan da “Ağaçlar kalem olsa yazılmaz benim derdim” diyerek bu karanlık ve çılgın, denetimsiz gidişe “Dur” dediler.

Olup bitenleri tüm dünya görüyor. Çünkü hükümet; hakkını arayan emekçileri, memurları, protesto yürüyüşü yapan halkı gaz bombalarında boğuyor.

Bu ülkenin bütün değerlerini açıkça aşağılamaya cüret ediyor.

Üçüncü köprüye, tarihte en çok Alevi ve Türkmen kanı dökmüş olan Yavuz Selim’in adını vererek ülkeyi zorla bölünmeye, kavgaya, kaosa sürüklüyor.

Özelliklede  Suriye’nin içişlerine karşıması,durup dururken olumsuzlukların ülkemize sıçraması masum halka çektiriyor olması doğru değildir.

Hatay, Reyhanlı’yı bombalayan, kimyasal silah kullanan El Nusra’ya, El Kaideye bu terör örgütlerine sahip çıkılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti  bir toplama kampının “gaz odasına” çeviriyor.

10 yıldır Ülkenin her köşesini deliyor, kazıyor, çılgın projeler peşinde koşuyor.

Demokrasilerdeki güçler ayrılığını ayak bağı gibi görerek mutlak bir diktatörlük kurmak istiyor.

İşte bütün bu olanlar karşısında kaçınılmaz olarak Halkın“sabır taşı” çatlıyor.

Dünya medyası Türk Halkının meydanlara dökülmesini“Türkiye Baharı” adını takarken, bu ülkenin Medyası sessiz kalıyor.

Bu protestolar daha da yayılacak çünkü tarih bize, Türk Ulusunu,çaresiz bırakmaya kalkıştığınız zaman o Ulus  çareler ürettiğini  tüm dünyaya gösterir.