Yıllardır çözülemeyen şehrimizin en bilindik sorunlarından biridir ulaşım sorunu.

Çözülmediği gibi de artarak devam ediyor ulaşımda yaşanan sorunlar…

Geçtiğimiz gün Aksu TV’de yayınlanan Artı Eksi programında sevgili Ali Eskalen şehir içi toplu taşımacılık yapan özel halk otobüslerinin 65 yaş üstü yolcuları taşımaması ve yolcu gördüğünde de durmadıkları yönünde gelen şikâyetleri değerlendirerek, duraklarda bekleyen yaşlı vatandaşlara mikrofon uzattı. Yaşlılarımızın açıklamaları üzücü ve aynı zamanda düşündürücü…

Yine birkaç gün önce kanalmaras.com haber sitesi aynı konuya ‘Halk Otobüsleri, Yaşlıları Niye Almıyor?’ haberiyle dikkat çekti.

Yaşlısına beleşçi gözüyle bakılarak saygısızlık edilmesine, durakta tek görüldüğünde durmayarak mağdur edilmesine seyirci kalan yetkili makamlar; yaşlılarınıza değer mi vermiyorsunuz? Sahip çıkmaktan mı acizsiniz? Anlamadım.

Çünkü sizler görev ve sorumluluklarınızı laikiyle yerine getirseydiniz yaşlı vatandaşları beleşçi diye nitelendirip hakir görmek kimin haddine düşerdi.

Varlığının temel amacı; Kahramanmaraş halkının yaşam kalitesini yükselterek, ulaşım hizmetlerinin daha kaliteli, daha konforlu, daha emniyetli, daha ekonomik bir plan çerçevesinde, çevreye duyarlı ve hızlı olmasını sağlayabilmek olan, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı üstlendiği bu ‘misyonu’ yerine getiremiyor. Misyonunu yerine getiremeyen bir daire başkanlığının vizyonundan bahsetmeye gerek bile duymuyorum.

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Ne iş yapıyor? diye sorarsanız… Proje hazırlıyormuş!

Ne diyeyim…

Umarım hazırladığınız o projeyle mağdur edilen yaşlılarımızın gönlünü alırsınız.

Bu konu ulaşımda yaşanan sorunlardan sadece bir tanesi! Ulaşım meselesi başlı başına bir sorun yumağı…

Bu yaşanan sorunların muhatapları ise sorunlara duyarsız kalmaya devam ediyor.

Daha önce de yazmıştım; bu işin yetkilileri hususi otomobillerini, makam araçlarını, özel şoförlerini kullandığı müddetçe bu sorunlar çok zor çözülür. Benden söylemesi.

***

Merkez ilçe ve il başkanlığı görevlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak yerel seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un siyasette gösterdiği başarıyı büyükşehir belediye başkanlığı görevinde de göstermesi temennimiz. Lakin belediyecilik ekip işi… Sayın Erkoç’un ekibini kurarken hangi kriterleri baz aldığını bilemiyorum ama başarı çıtasını daha da yükseğe çıkarmak oluşturduğu ekibe bağlı!

Saygılarımla…