Kahramanmaraş halkının uçak sevdası ve sefer istemesi 1980 yıllara dayanır..

     Dönemin Valisi Celal Güvenç , Sıkıyönetim Komutanı Tuğ General Yusuf Haznedaroğlu, Belediye Başkanı İsa Kalkan ki aynı zaman da DSİ bölge müdürü idi..

     Kahramanmaraş’a havaalanı için çalışma başlattılar..

     THY elinde o tarih de küçük uçaklar vardı 12 kişilik, bu uçaklar için 910 Metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yani bir karayolu gibi asfalt pist yetmekte ve bunun da adı Stol tipi havaalanı deniyordu..

     Bu havaalanı nereye yapılsın tartışması çok yaşandı.. Uzun süre tartışıldı. Narlı ve Türkoğlu civarı hep gündeme geldi..

     Sonra: Bugünkü havaalanın bulunduğu yerin hazine malı olması sebebi ile burasının etrafı çevrildi ve belediye imkanları ile asfaltı yapıldı..

     Buraya bir uçak indi, sonra birkaç sefer daha yapıldı ve THY o küçük uçakları iş adamlarına satınca Kahramanmaraş uçak seferi hayal oldu. Havaalanı Zirai uçaklara kaldı.

     1984 yılından sonra uçak gelmemesi üzerine sürekli gündemde olan Kahramanmaraş havaalanı için pisti 1400 metreye çıkarın küçük uçaklarla sefer başlasın dendi.. Onu da yaptık ama birkaç uçak geldi bir de özel siyasilerin uçağı geldi başka bir zaman sefer yaptıramadık..25 Haziran 1993 yılına kadar böyle devam etti.

     DYP Genel Başkanı Tansu Çiller başbakan, Mehmet Sağlam Milli Eğitim Bakanı olunca, bizim elimiz güçlendi.. Kahramanmaraş Hava alanı yeniden gündeme geldi. Stol tip den havaalanı olmaz size hakiki pist ve havaalanı yapalım diye il özel idaresi bütçesi ve devletin kurumları DSİ – Köy hizmetleri ve Kahramanmaraş Belediyesi imkanları ile dönemin Valisi Aslan Yıldırım tarafından hava alanı yapılmaya başlandı.

     DHM Genel Müdürlüğü, Adana Kontrol Şube müdürlüğü denetiminde Kahramanmaraş Havaalanı yapılarak, terminal binası da iş adamları tarafından yapılarak hizmete girdi..

     Dönemin Başbakanı Tansu Çiller başbakanlık uçağı ile alana inen ilk kişi oldu ve açılışını yaptı. Biz hep bir ağızdan Ankara – İstanbul Uçak seferi istiyoruz diye bağırıyorduk..

     Özel idare ve kurumların desteği ile yapılan havaalanı 175 kişilik küçük uçaklara hizmet verecek şekilde planlanmıştı.

     Havaalanın önünde bulunan ve sürekli engel gösterilen petrolü kaldırma mücadelesi ise 1980 yılından 2019 yılına kadar devam etti ve yeni yılın başında petrolü kaldırabildik.

     Almanya ve AB ülkelerinde bulunan Kahramanmaraşlılar dış hatlar istiyordu.. Bugün bir terminal binası yapıldı ancak. Çok yetersiz ve çok küçük bir terminal binası..

     Polisi memuru , Gümrük memuru olduğu halde Gümrük Kapısı açılması halen resmi gazetede yayınlanmadı.. Bu da işin bir başka boyutu..

     Yeni yılla beraber hizmet vermeye başlayan terminal binası Kahramanmaraş için hiç yeterli değil, hele 2023 yılında EXPO 2023 yapılacak olması bugün için 2.5 Milyon yabancı turist 192 günde geleceğini düşündüğümüzde günlük yolcu sayısına böldüğümüzde günlük 13 bin 20 kişi yurt dışından gelecek ve gidecek bu terminal binası bu yolculara hizmet verebilir mi?

     DHM yetkililerine soruyorum Kahramanmaraş Havaalanı günlük 13.020 kişi kaldırabilir mi? cevabı duyar gibiyim o halde önümüzde 4 yıl var ve bugünden çalışmaya başlamak zorundayız..

     Dün Kahramanmaraşlıların isteği olan yeni uçak seferleri düzenlenmesini Sayın Vekillerimize bir not olarak attım: Mehmet Cihat Sezal ve İmran Kılıç vekilimiz geri dönüş yaptı ve THY ile Özel şirketlere bu talebi bildireceklerini söylediler..

     Bize bu konuda çok fazla talep gelmekte ve bugün Manşet Gazetemizde bunu manşet haber olarak vermiş ki çok önemli bir konu..

     İstanbul Hava Limanı dünyanın en büyüğü olduğuna göre artık Kahramanmaraş- İstanbul seferleri , Kahramanmaraşlıların istediği saatte kona bilir..

     Kahramanmaraşlılar sabah saat 05:00 Kahramanmaraş’tan İstanbul – Ankara seferi istiyor, gece dönüşte 24:00 olsun istiyorlar..

     Ankara , İstanbul ve Yurtdışına gitmek için artık başka illere gitmek istemiyorlar..

    Yani sabah  gidiş, gece dönüş.. THY yolları ve Özel şirketlerimiz bunu yapar diyerek Kahramanmaraşlılar yeni bir hamle başlattı.

     Önümüzde 4 yıl var Kahramanmaraş hava limanın en az günlük 15 bin yolcuya hizmet verecek hale getirilmesi için DHM genel müdürlüğü nünde çalışma başlatması gerekiyor..

     Burada görev Sayın vekillerimiz ve Belediye Başkanlarımıza düşmekte ve EXPO 2023 çok iyi anlatmamız gerekiyor.. Üzerinde çok çalışmamız gerekiyor..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler..