Türk ne demektir,

Türk vatandaşı kimdir? İşte bu sorunu cevabı ise:

İsviçre medeni kanuna göre evlenen

İtalyan Ceza yasasına göre cezalandırılan

Alman ceza usullerine göre yargılanan

Fransız kanunlarına göre idare edilen

İslam hukukuna göre defin edilen kişi Türk’tür.

Kısaca Türk tarifi budur.

Türk Milletinin kendine özgü bir kanunu yoktur.

Frenk: hayat tarzında yaşar, Türk gibi durur, İslam üzere ölür. Sonra camiye sağlığında gelmez ama ölünce gelir, imam efendi sorar: Nasıl bilirsiniz? Hep bir ağızdan kilise korosu gibi ,” İyi biliriz !”

İmam efendi tekrar sorar: dünyada tahakkuk eden haklarınızı helal ederimsiniz?

Yine kilise korosu gibi : “ Helal olsun, helal olsun, helal olsun,” iyi de ne zaman helal olsun? Bugün mü? Yarın mı? Veya bir yıl sonra mı? Tarih belli değil. Tek söz helal olsun deriz de helal ettik bile diyemeyiz!

Bazıları da ölür de arkasından bir Fatiha bile okunmaz, alkış ve çiçekler onun için yeterli olur, işte 2019 yılının Türk tarifi bu!

Sosyal Demokratım, Müslümanım, içkimi içerim güneşin batışına bakarım. Sarı saçlı yeşil gözlüleri severim, dans ve baloya giderim.  Avrupalı gibi (Haçlılar ) yaşar, Müslüman gibi ölürüm, camii de imam efendi sorar: Merhumu Nasıl Bilirsiniz?

Muakkik Müslüman olduğuna şahitlik ederimsiniz?

Herkes derin derin düşünün ne desek diye:

Garibim ölmüş: yazık hakkımız helal olsun bari! Der işi bitiririz

150 yıl içinde Kimliğimizi elimizden aldılar.

Son 80 yıl içinde ise dilimizi elimizden aldılar.

Bugün konuştuğumuz veya benim bu yazdığım dil Türkçe değil, ne olduğu belli olmayan yeni bir dil ortaya çıkardık.

Her günde değişiyor.

1950 yılında basılan bir roman bize: İngilizce gibi geliyor.

Size en yakın kütüphaneye giden 1935 yıllarda basılan her hangi konuda bir kitap bulun okuyun yüzde 50 anlayamadığınızı göreceksiniz.

Ne oldu de bizim dilimiz, Türkçe bu kadar hızlı bozguna uğradı!

Almaca, İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça 200 yıl önce de aynı idi bugünde aynı peki bizim dilimiz aynı mı?

Osmanlı 750 yıl Cihan İmparatorluğu yaptı. Dili aynı idi değişme uğramadı. Bugün dili bozulan ülkelere bakıyorum: işgal altında kalan ülkelerdir.

Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Afganistan, Mısır, Yemen, Libya kısaca ABD sömürgesi ve batının sömürgesi olan ülkelerde öz dil diye bir kavramın kalmadığını görüyoruz.

Onları, işgal ve baskı ile hizaya getiren batı, bizi ise 1984 den beri terör örgütleri ile bir hizaya getirmeye çalışırken, Türkçemizi yok ederek geçmişle bağlarımızı koparmak için her gün dilimiz ve kimliğimizle oynuyorlar.

Artık bizim bir duruşumuz olmalı.

Türk Anayasası, Türk Kanunları, Türk yönetmenlikleri, Türk ve Müslümanın bir tarifi olmalıdır.

ABD bir yemini var ya : “ Hangi milletten olursam olayım, önce ben Amerikalıyım,” diye yemin ediyorlar ya ABD vatandaşı olurken, bizim de artık bir sözümüz olmalı, “ Biz Türk Milletiyiz”

Bunu demek için de: Kanunlarımız, Anayasamız, Kurallarımız, Yönetmenliklerimiz, Gelenek, Görenek, örf ve adetlerimiz mahalli yönetimimiz olmalıdır.

Türkü nasıl bilirsin dendiği zaman: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi kanun ve kuralları ile yönetilen bağımsız, özgür bir ülkedir, Türk kanunları vardır. Dedirtmemiz gerekir.

İyi günler...