Şahin Balcıoğlu ve Kapı Çam

     Kahramanmaraş turizmin neresinde ?

     Bunu iyi sorgulamak gerek !..

     Allah bize her şeyi varmiş ama biz farkında değiliz.

     Başkonuştan başlayarak Andırın bölgesi- Sır bölgesi bir karadeniz !

     Ahirdağı – Yedikuyular, Karagöl, Küçük Göl, Trabzon uzun göl gibi..

     Menzelet Barajımız ve doğa harikası Ali Kayası turizm kapısı..

     Eshab-ı Kehf, Çukurhisar Kaya Mezarları, Andırın Kaleleri..

     Tarihi cami ve Kapalı Çarşımız..

     Hanlarımız , konaklarımız, yaylalarımız, baraj göllerimiz, turizm adına ne ararsan var..

     Kapıçam, extrem spor tesisleri ve Şahin Balcıoğlu şehir turizmine bir şeyler katmaya çalışıyor..

     Kayak merkezinin : alt yapı olmamasına rağmen geçen yıl ilimize kazandırdığını hepimiz yaşayarak gördük..

     Bin kere yazdım bir defa daha yazıyorum: Kapıçam’a , Dulkadiroğlu giriş kapısı yapılmalıdır.. Böylece orada bir turizm faaliyeti olduğunu gelip geçenler anlayacaktır.

     Göksun – Kahramanmaraş arasındaki tünellerin bitmesi ile doğu ile batının arasındaki en önemli ve kısa karayolu olan Kapıçam- Kayseri arasındaki yol sebebi ile trafik çok fazla artacak hemde tahmin edemediğiniz kadar fazla..

     Kahramanmaraş Gaziantep yolu üzerinde: Kapı çam olarak bilinen ve Orman’ın mesire alanı artık yeni turizm ve spor merkezi olarak bayram sonrası halkımıza merhaba demeye hazır..

     1970 yıllardan başlayarak burada bir botanik bahçe oluşturulması için dikilen ağaçlar bugün gezilip görülmesi gereken bir yer haline getirdi.. Doğal güzelliğinden ve bin bir çeşit bitki örtüsünden den elbette söz etmek mümkün ama botanik bahçede görülmesi gereken bir yer.. Kapı çam çam ormanları içinde nefes alacağınız bir yer..

     1980 sonrası Kahramanmaraş tekstilinde, örme, boya kasar, gıda, tarım sektöründe bende varım diyen Kahramanmaraş sevdalısı  Sayın Şahin Balcıoğlu Kapıçam’ı Ormandan kiraladı, ,ilk kazmayı vurdu sonunda : bugün itibariyle sosyal yaşamın, eğlencenin adeta merkezi haline geldi, kurbanı kestikten sonra bir mangal yapalım diyenlere hizmet vermeye hazır.

     Geçtiğimiz gün : bir gurup dost ile bizleri tesislerinde misafir eden Şahin başkanım, tesisleri anlatmaya çalıştı ama : Anlatmak kafi gelmiyor, gitmek, görmek ve yaşamak lazım, görmek gerekli.. burası anlatılmaz yaşanır !..

     Türkiye’de eşi benzeri olmayan, hiç tatmadığımız, duymadığımız ve yaşamadığımız sportif ve eğlence merkezi haline gelince, her zaman takdir ettiğimiz sayın Şahin Balcıoğlu’nu biri kere daha kutluyorum.. şehrimize bir tesis kazandırdı.. Sırtına alıp öbür tarafa götürecek hali de yok tesis burada bu şehirde !..

     Bayramdan sonra : Göksun Elma Bahçesi sözü aldığımız Sayın Şahin Balcıoğlu her zaman olduğu gibi : Konuşurken kelimeleri incitmez, nakış nakış işler cümleleri, şiir tadında konuşurken, dinleyenler de konusu  ne olursa olsun onu dinlemekten keyif alırlar, zevkle dinler..

     Nazik ve güzel bir insan: telefona cevap verir, telefon numarasını değiştirmez, ararsanız , eğer cevap veremiyorsa: müsait olduğunda gece yarış da olsa döner arar ve insana insan gibi değer verir.. Güzel yazınıza teşekkür eder, yanlış ise tatlı dille katılmadığını da söyler..

     Turizm de Neredeyiz ?

      Şahin Balcıoğlu ve Kapı Çam

     Sevgili okurlarım: geri başa dönüyorum: Şahin beyle Turizm , Kahramanmaraş Turizmin neresinde ? Şahin Balcıoğlu ve Kapıçamı Turizm Merkezini konuşuyoruz..

     Sözlerime bir özelliği ile girmek istiyorum:  O, insanlara hizmet etmekten keyif alıyor, hele dostlarına hizmet etmekten zevk alıyor: “ Burada gazeteci yok, ben dostlarımı çağırdım,” diyor..

     Bu sebeple : iş diyor, aş diyor, insana hizmet diyor.. gücü yettiğinde bir şey yapmaya çalışıyor..

     Kapıçam tesisleri : Kahramanmaraş Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıufra, Adıyaman, Osmaniye illerimiz içinde yeni bir mekan bu sebeple Şahin Balcıoğlu’na minnettarım, ona yürekten teşekkür ediyorum.

    Turizm ve neredeyiz konusunu yazmaya devam edeceğim.. bugünlük bu kadar

    İyi günler