Turizm çok çeşitli, geniş bir yelpazesi olan bir sektördür.

Buna son zaman da sağlık Turizmi de ilave edildi.

Yaş elliye dayandığı gün, ağrı ve sızılar başladığı zaman insanlar Termal Turizm için arayışa geçiyorlar.

Bunu fırsata çevirmek isteyen uyanıklar: Termal otellerde 10 yıllık devre tatil satarak köşeyi dönmek için kırk taklayı bir atarak insanları kandırırken, sağlıklarını kayıp edenler bir de üstüne üstelik parasını da kayıp ediyor.

Devre Mülk Kanunu var, bu kanunda tapulu devre mülkün nasıl alınacağı nasıl kullanılacağı açık ve net olarak yazmasına rağmen okumayı sevmeyen milletimiz, kulaktan duyma bilgilerle uyanıklara çarpılmaya devam ediyor.

Bugün Dünyada Termal Sağlık Tesisleri ön saf da yer almakta, Fizik Tedavi ile birleşerek mükemmel hizmet vermektedir.

İlimizde Termal Turizm Haziran 15 yani okullar kapandıktan sonra başlar, okullar açılıncaya kadar 15 Eylül de biter.

Zeytin Ilıcasında ise biraz uzatmalar oynanarak Ekim ayı sonuna kadar devam eder hava durumuna göre!

Oysa: Termal Turizm veya Kaplıca Turizmi yıl 12 ay 365 gün devam etmesi gereken bir olaydır.

Tüm tıp doktorları: 11 yaş altı çocukları kaplıca suyuna girdirmeyin demesine rağmen, bizim milletimiz bir marifet gibi çocukları kaplıca suyuna girdiriyorlar.

Döngele, Süleymanlı, Zeytin yani Ilıca da son dönemde bir çaba var ama Termal Sağlık Turizmi için yeterli değil, daha biz yolun başındayız.

İyi bir Termal Sağlık Tesisi: sadece sezonluk değil, yılın 365 günü dolu olur ve turizme büyük destek verir.

Bu bakımdan Kahramanmaraş’ta Orkis gibi otel sayısını artırmamız ve daha güzelini yapmamız gerekiyor.

Devre Mülk yapılarak, iç turizme hizmet etmesi gerekiyor.

Kahramanmaraşlı bugün, Adapazarı Akyazı ilçesinde bulunan İhlas Kuzuluk Kaplıcaları Devre Mülk evlerine, Bursa Yalova Armutlu da bulunan Devre Mülklere, Afyon da bulunan devre mülklere, Ankara da bulunan devre mülklere giderek Termal Tatil yapmak ve ağrıya bacaklarına şifa bulmayla çalışıyorlar.

Oysa Kahramanmaraş’ta bugün çağına göre değil: 2023 vizyon çağına göre Kahramanmaraş’ta devre mülk yapılarak vatandaşlarımıza satılması gerekir.

Devre Mülk: Kaplıca suyundan fayda görülecekse şifa için geliniyorsa, 14 gün de 21 banyo, en az 21 banyo yaparak bir fayda görülecektir üç günde 5 günde veya 7 günde bir faydası olmaz.

Termal Tesisler ve Fizik Tedavi bir ilim işidir. İlim sahibi olan uzman hekimlerimiz en az 14 gün de 21 banyo olarak söylüyor daha fazla kalınırsa çok daha iyi olur.

Vatandaşı kandıran uyanıklar: 7 günlük veya 6 günlük devre tatil veya 10 yıllık kiralama yaparak, ortak gideri de üzerine alarak vatandaşı kandırıyor.

Devre mülk de bir daire: 22 kişinin ortak malı olur, bazı vatandaşlar 3-5 devre peş peşe aldıkları için bir yıl için ortak sayısı aza düşmektedir. Örnek benim kendimi devre mülkü var, 7 kişinin ortak malı, bizim dışımızdaki arkadaşlar süreleri uzatarak devre aldıkları için ortak sayısı 7 düşmüştür.

Turizm ve Termal tesis ülkemiz için sürekli bir gelir getiren yatırımdır. Deniz veya Yayla turizminde süre sınırlıdır. Örnek bir kayak tesisinde süre sınırlı ve karın yağmasına bağlıdır. Ancak Termal tesis ve Turizm için süre 365 gündür. 7/24 hizmet verilmektedir.

Bu sebeple doğru yatırım, doğru yere, doğru planlama ile yapılmalıdır.

Ben yaptım oldu ile iş olmaz, işin uzmanından mutlaka danışmanlık hizmeti alınmalıdır.

Aksi halde yanlış yere yanlış yatırım yapar, sonra da ah vah demeye başlarız.

Mesele olan güzel bir sağlık hizmeti sunulacak güzel bir çağdaş tesis yapılmasıdır.

Termal Su ile Fizik Tedavi birlemesi ile çok daha güzel hizmetler verilmektedir.

Termal Turizmden en etkin şekilde yararlanmamız gerekmektir.

Bizden söylemesi

İyi günler…