Bugün kime sorarsanız sorun, bu şehrin en elzem sorunlarından biri trafik olduğunu söyler. Sorumlusu da Büyükşehir Belediyesi olarak gösterilir.

Peki, trafikteki keşmekeşliğin tek sorumlusu Büyükşehir Belediyesi mi? Benim cevabım hayır. Büyükşehir bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyor. Alternatif yollar bulvarlar açıyor.

Ancak, kimse başka sorumlu aramıyor. Özellikle şehir merkezinde hatalı yapılan parklar 4 şeritli yolu dahi tek şeride düşürüyor.  Aracı olan hiç kimse bir adım dahi yürümek istemiyor ya da park parası ödemek istemiyor. Dörtlüleri yakıp gelişi güzel olduğu yere park ediyorlar. Bu hareketin sorumlusu da mı büyükşehir belediyesi? Elbette ki değil.

Özellikle Müftülük Ulu Cami arası, Şeyh Adil ve Hükümet Caddelerinde, Azerbaycan Bulvarı’nda, saat 15:00’den itibaren trafik adeta tıkanıyor. Bir de arabaların önüne atlarcasına karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar…  Yolculuk çileye dönüyor.

Özellikle Kıbrıs Meydanı ve Ulu Cami güzergâhında sürekli trafik polisi duruyor. Ama işte sadece duruyorlar. Çünkü düşüncesiz sürücüler bırakın ikinci sırayı üçüncü sıraya bile trafik polisinin gözü önünde park edip, trafiği allak bullak etmesine rağmen ses çıkarmıyorlar. Bu durumda birçok kişi haklı olarak “Bu şehirde trafik polisleri nerede? Ne iş yapıyorlar?” diye soruyorlar.

Trafiği tıkayan hatta kazalara sebep olan bu kusurlu sürücülere bir ceza uygulanmaması hayretle karşılanırken, olmadık yerlerde olmadık komik denilecek hızla mobesse uygulamasından yazılan cezalar insanı çileden çıkartıyor.

Biz vatandaşın sesiyiz, yetkililere vatandaşın şikayetini talebini aktarmakla sorumluyuz. Bu haksız mobesse uygulamalarına yeni bir düzenleme getirilmesi sürücülerin elzem isteği.

Diğer yandan trafikte huzuru sağlamak adına çalışan trafik polislerimizin, hatalı park konusunda daha hassas davranarak trafik akışını rahatlatmalarını diliyoruz. İllaki ceza yazmak gerekmiyor, uyarılar bile bir süre sonra trafikte nezaketi öğretecektir.

Yayalara da yaya geçidini kullanmaları konusunda yine sizlerin uyarıları büyük fayda sağlayacaktır.

2017 yılında maalesef yazmak zorunda kaldığımız bir yazı. Gelişen dünyamızda biz hala hatalı parkı, yaya geçidi kullanma kültürü olmayışını konuşuyoruz. Çok üzücü ve komik.

Tüm emniyet teşkilatımıza saygı ile selamlar.