Bir aydan beri toplu taşıma araçlarını kullanarak işime gelip gidiyorum..
      Daha öncede yazdım:”Kahramanmaraş’ta toplu taşıma düzenlemesi bir felaket !”
      Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Adanır’a da makamında ziyaret ederek bire bir söyledim..
      Görülen o ki kimsenin bir iş yapmaya niyeti yok.. eski düzen devam etsin mantığını görüyorum..
      Sabah işe geliyorum: Otobüs’ün içinde Kahramanmaraş halkının konuştuğu konunun birinci gündem maddesi, Kahramanmaraş’ta toplu taşıma ve şehirdeki trafik sorunu..
      Merkez otobüs durağı herkesin en fikir olduğu bir konu !
      Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Uluşım Daire Başkanlığı bir otobüs merkezi yaparak 81 mahalleden gelen otobüsler en kısa yolu kullanarak bu merkeze gelmesi ve bu merkezden de yeniden kendi mahallesine gitmesi gerekiyor..
      Yani: Arındırılmış bölge ile kurulacak bir merkeze gelen yolcu indi bindi yaparak karşı mahalleye en kısa ve kestirme yoldan ulaşması gerekiyor..
       Bu konuları konuşarak Kıbrıs meydanı- Derepazarı girişine geldiğimizde ise belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve dolmuşlar sabah aynı saatte buraya gelince trafik tıkandı.. ve uzun süre yolun açılmasını bekledik.. insanların sinir kat sayısı çok yükseldi..
       Halkın söylemi ile : Kahramanmaraş’ta birinci mesele şehir içi trafik, trafiğin tıkanmasına ise sebep olan : Belediye Otobüsleri, Halk Otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar..
       Belediye Otobüslerini, halk otobüslerini, dolmuşları ana arterlerden uzaklaştırdığımız zaman Kahramanmaraş’ta trafik sorunu kendiliğinden bitecektir..
       Toplu taşıma araçları düzenli ve hızlı çalıştığı zaman: esnaf ve memur kemsi kendi aracı ile işe gelip gitme yerine, toplu taşıt araçlarını kullanacaktır..
       Hesap ortada: 3 TL eve gelip gitmek varken niye en az 15-20 TL yakıt yakalım ?.. hesap ortada herkes cebini sever !..
       Ankara- İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Konya ve diğer büyükşehirlerde çalışanlar işine toplu taşıma araçları ile gelir gider ve kendi araçlarını ise Cumartesi ve Pazar özel hallerde kullanırlar..
       Kahramanmaraş’ta böyle bir şansın yok..
       Kıbrıs Meydanından Binevlere 1 saat de zor gidiyorsun !.. kırk mahalle gezerek..
       Akşam saat 20 den sonra otobüs bulman na mümkün, ya özel araçla gideceksin yada çarşıda kalırsın !
       Benim incelediğim : Büyükşehirlerde Otobüsler saat 23 00 kadar merkeze gelir, bundan sonra ise belediye otobüsleri hastane gibi toplumun genelini ilgilendiren yerlere saat başı da olsa sabaha kadar devam eder..
       Sabah saat 06 00 ile 09 00  otobüslerin tamamı sefere çıkarken, saat 09 00 12 00 arasında bakım, yakıt ikmali gibi sebeplerle otobüs seferleri azaltılır.. saat 12 00 14 00 arasında tamamı sefere çıkarken, sonra  hafif leme – saat 16 00 ile 21 00 arası tam kapasite sefer sonra nöbetçi araç haricinde saat 11 00 kadar normal sefer, bazı illerimizde gece saat 24 00 kadar devam ediyor seferleri..
       Son görevi bırakma yeri ise: Merkez olup, Merkeze gelmeden kaçan otobüs’e ceza verilmektedir.. bizde böyle bir uygulama yapma imkanımız hiç yok.. kimi ? nerede ? nasıl kontrol edeceksiniz ?
       Ya bizde ? , “ saldım çayıra mevlam kayıra misali..” devam ediyor.. ben bir şeyi anlı yamıyorum.. örnek:
       Arıtma tesisi kuracaksın 49 Milyon Euroluk bir yatırım, zaman ihale, planlama ve büyük para bunda ki gecikme zaman çok iyi anlıyorum.. doğal olaylar.. 
       Ancak benim anlamadığım: Mevcut olan belediye ve halk otobüslerini bir merzede toplamamın maliyeti yok denecek kadar az olacaktır.. neyi bekliyoruz.. ? ben bunu anlı yamıyorum.. var olanı düzenleyeceksin yeni yollar belirleyeceksiniz !
       Daha önce de yazmıştım: Hayberlide yıkılan evlerin yerine böyle bir merkez durağı yapsak, etrafının çevrilmesi, şoförlerin dinlenmesi için yapılacak bina, elektronik göstergeler şunlar bunlar.. bildiğimiz bilmediğimiz masraflar.. olsun olsun da 1 Milyon TL. olsun Kahramanmaraş Büşükşehir Belediyesi için bir çay parasıdır..
       Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Uluşam Daire Başkanı Fatih Adanır  konu ile alakalı çalışma yapmasını bekliyoruz.. böyle bir toplu taşıma düzeni olamaz !..
        Böyle bir felaket ulaşım sistemi olamaz !
        Eve gitmek için otobüse biniyorum, Ulucami, Kanlıdere, Kayabaşı, Çocuk bahçesi,Uzunoluk, Jandarma, Hastane, Fatihler, Çocuk Hastanesi  olmak üzere şehir gezisi yaparak eve gidiyorum..
        Böyle bir toplu taşıma sistemi olur mu ?
        Siz olur derseniz vatandaş da canını dişine takar kendi aracı ile şehir merkezine gelir bu defa da araç park yeri hat sefaya çıkar.. bunun sorumlusu kim ?
        Otobüs Merkezi kurulmalı, ancak yapmadan önce basın’la Oda Başkanları ile STK ‘ları ile bu konu tartışılarak yapılmalıdır..
        Aksi halde yanlış – yanlışla devam eder
        Bizden söylemesi
        İyi günler