Bizde bir ata söz vardır.. bükemediğin bileğin elini öpeceksin diye !..

Yada bilek güreşinde galip geleceksiniz !

Sabah sabah KMTSO de Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi: Sanayi arsalarının tanıtım ve talep toplama toplantısına katıldık..

Ancak : tanıtım toplantısı öncesinde : KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ile bir süre sohbet ettik.. güzel bilgiler aldık..

Hanefi Öksüz beye katılıyorum: Tekstil – Tekstil demeyelim çeşit olsun ! Bugün tekstil fabrikası olan yanına bir de un fabrikası yapsın, unu olan yanına bir yağ fabrikası kursun, yağı olan yanına bir elektronik ürünler fabrikası kursun, otomobil fabrikası kursun, uçak fabrikası kursun, sanayi de mutlaka çeşit olmak zorundayız..

Özellikle: İplik ve Dokuma Fabrikası olan bir Kahramanmaraşlı bunun yanına bir gıda üzerine fabrika kura bilir.. otomobil yan sanayi alanında bir fabrika kura bilir.. yeni teknoloji ürünleri ki : bugün güneş panelleri gündemde bu alanda bir fabrika kura bilir..

Kahramanmaraş’a bakıyoruz: İplik- dokuma- Boya – Plastik boru , konfeksiyon – Çelik Mutfak sanayi, Çimento- Kağıt- Yağ ve birkaç çırçır fabrikamız var..

Bunun üzerine yeni sanayi kuruluşlarını eklememiz gerekir ki : üründe çeşit olsun, Tekstil durursa diğer ürünler devam etsin, özellikle tekstil sektöründe yatırımı olanların mutlaka yeni sektörlere yönelmesi gerekir..

Sera- Modern bahçecilik- Organik Tarım önemli bir sektör!..

İlimizde Örnek bahçelerde kurulmaya başladı..

Bu bağlamda : KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’ün uzun yıllardan beri Tomsuklu bölgesinde Organize Sanayi kurulması ile ilgili çalışması uzun yılların sonunda bugün meyvesini verdi..

2500 dönümü hazine, 2500 dönümü kamulaştırma ile 68 fabrikanın kurulacağı Tomsuklu Organize sanayi bölgesindeki arsalar talep toplamak sureti ile satışa sunuluyor..

Kurulacak olan fabrikaların cinsleri bugün için belli değil ama en aza :10 bin kişinin çalışacağı organize sanayi bölgesi bölgeye hayat verecek..

Mado evinde yapılan toplantıda da söylemiştim: “ Organize Sanayi Bölgesindeki mahallelerin 5000 binlik- 1000 lik haritalarının yapılarak imar planı hazırlanmalı buralarda çarpık yapılaşmanın gece kondunun önüne geçilmelidir..

1984 yılında Gaziantep yolu ve Adana yolundaki fabrikaların kurulmaya başlaması ile Gaziantep yolu üzerinde: Karaziyaret mahallesi – Erkenez Mahallesi ve devamı ile iki büyük gece kondu mahallesi, Adana yolunda Aksu mahallesi ortaya çıktı..

Kavlaklı Organize sanayi bölgesinin çevresinde ise gece kondudan öte köy mahalleler ortaya çıktı..

Bu hataların burada yapılmaması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanlığımız Tomsuklu Organise Sanayi Bölgesinin çevresindeki mahallelerin imar planını bir an önce yapması gerekiyor..

Aksi halde : 10 yıl sonra Tomsuklu Organize Sanayi bölgesi çevresinde de benzeri manzaraları üzülerek görmek zorunda kalırız.. eğer bugünden tedbir almazsak..

Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi ve KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ismi bir birine münhasır oldu.. çünkü bu proje başkan Kemal Karaküçük hayal ettiği bir proje idi..

Başkanımız Kemal Karaküçük’e teşekkür ediyorum..zaferini kutluyorum..

5 bin dönümle başlıyoruz inşallah devamı gelir diyorum..

Organize Sanayi Bölgesi dışında yapılan tesisler bir süre sonra kapacak veya kapatılacak çünkü, arıtma tesisi bir sorun, çevre değerleri bir sorun , bugün Aksu çayımız “ Kara Çay “ oldu hatta her gün farklı bir renk akarak Sır Barajı – Berke Barajı, Ceyhan Barajı ve doğayı kirletiyor..

Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi arıtma tesisi kuruyor.. en kısa zamanda fabrikalarımız da bu arıtma tesislerini kurmak zorundalar.. aksi halde bir gün kapatılmakla karşı karşıya kalacaklar.. Çevreciler Kahramanmaraş’ın halini bugün için görmüyorlar..

Bu sebeple Başkan Kemal Karaküçük’e Organize Sanayi Bölgesine verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum..

Çevreye duyarlı sanayi tesisleri kurulacağı için teşekkür ediyorum..

Aklında fikrinde : yeni yatırım düşünenler. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına müracaat ederek arsalarını almalarını tavsiye ediyorum..

Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi Kahramanmaraş’a hayırlı olsun !..

Başkanımız Kemal Karaküçük’e emeklerinden dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum..

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise : Emeği geçen siyasi ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkese teşekkür ettiği güzel konuşmasına daha sonra değineceğim..

İyi günler..