Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilkini düzenlediği Kitap ve Kültür Fuarı ile büyük bir organizasyona imza attı ve yüzünün akıyla da çıktı.

Farklı görüşlerin yer aldığı yayınevlerinin ve yazarların katıldığı fuarda adeta kültür şöleni yaşandı.

10 gün boyunca açık olan kitapseverlerin buluştuğu fuara beş kez gidip gezme, inceleme fırsatı buldum.

Çok değerli yeni kitaplar edinmemin yanı sıra yazarlarla sohbet ederek, fuar hakkında izlenimlerini sordum.

Yazarların verdiği cevap, son derece mutlu edici. Beklentinin çok çok üzerinde okuyucu ile buluştuklarını söylediler.

Aynı şekilde kitapseverlerde 130 yayın evinin bir birinden değerli eserleri ve yazarlarıyla buluşmaktan mutlu olduklarını söylemeleri fuarın amacına ulaştığını gösteriyordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ise her fırsatta fuarda olması, gelen yazarlar ve okurlarla buluşması, yine Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fethi Yanardağ’ın da ekibiyle sürekli fuarda olması bu işe ne kadar önem verildiğini gösterdi.

Bütün ilçelerden öğrenciler geldi fuar gezildi, kitaplar incelendi. Çocuklara kitap sevgisi aşılandı, okuma alışkanlığı edinmeleri sağlanmaya çalışıldı.

Buram buram kitap kokusunun içine çekildiği, bilgiye doğru yolculuğun başlandığı, sanal ortamdan uzaklaşıp, bilginin ışığına doğru yürümeye başlanan bu fuar çok isabetli bir kültür hizmetiydi.

Hem yazarlar, hem okuyucular, hem de bu projenin mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibi kısacası herkes amacına ulaştı ve sonuç mutlu ediciydi.

Az önce de dediğim gibi her fırsatta fuarda bulunan Erkoç’a da vatandaşların ve özellikle gençlerin ilgisi dikkat çekiciydi.

Demek ki hizmet halkta karşılığını buluyor.

Kim demiş Kahramanmaraşlı okumayı sevmiyor diye. Öyle olmadığını yüz binlerin katıldığı bu fuar gösterdi. Şu bir gerçek ki böyle muhteşem organizasyonlara açmışız.

Diğer yandan kentimizin tanıtımına da çok büyük katkı sağlandı. Fuar açık olduğu sürece ulusal medya büyük ilgi gösterdi. Konuk ettiğimiz yazarlar ve yayınevleri bıraktığımız olumlu izlenimlerini anlatacaklar. Sonraki fuarlar için duydukları memnuniyet referans olacak.

Diğer illerde ki kitap fuarlarından daha çok ilginin olduğunu birçok yazar dile getirdi zaten.

Bu yıl Kitap ve Kültür Fuarı’nın ilki gerçekleşti. Bir sonraki fuarı şimdiden kitapseverler iple çekecek.

Büyükşehre yakışan bir fuar gerçekleşti.

Evet şiirin başkentine  Kitap ve Kültür Fuarı çok yakıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.