Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı son iki yıldır özel sektöre yönelik uyguladığı mali destek programlarında, yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasını öncelikli olarak ele almıştır. Bu programlar kapsamında bölgede faaliyet gösteren birçok sanayi tesisinin enerji ihtiyacı için kurulan lisans gerektirmeyen yenilenebilir enerji yatırımlarına mali destek sağlamıştır.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı bölgemize sağladığı mali ve teknik desteklerin yanı sıra sempozyumlar, konferanslar, fuarlar ve diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile bölgemizin öne çıkan sektörlerinin tanıtımı ve gelişmesine katkı sağlamaktadır.
DOĞAKA faaliyette olan ve kuruluş aşaması devam eden HES Projeleri ve yine planlama ve fizibilite çalışmaları devam eden rüzgar ve güneş enerjisi tesisleri ile Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji üretim merkezlerinden bir tanesi olmaya aday Kahramanmaraş’ta “Yenilenebilir Enerji Konferansı” düzenlemektedir. 29/04/2014 Salı günü saat:13.30’da KMTSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlenecek konferans ile yatırımcıları rüzgar, güneş ve biyogaz tesisleri konusunda bilgilendirmek ve enerji sektöründe farkındalığı artırmak amaçlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi