KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Üniversitelerin en temel hedeflerinden birinin de ülkenin geleceğini kuracak nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Rektör Deveci “Bu hedef kapsamında öğrencilerimizi TÜBİTAK destekleri gibi desteklere yönlendirerek üretimde yer almalarını ve faydalı projeler ortaya koymalarını amaçlıyoruz” dedi.

TEKNOKENT hakkında katılımcıları bilgilendiren Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci Üniversitemizin ar-ge altyapısı, yürütülen bilimsel araştırma projeleri, TÜBİTAK ve SANTEZ projeleri hakkında bilgi verdi. Kahramanmaraş TEKNOKENT’in Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında ikinci olduğunu hatırlatan Rektör Deveci başarıların artarak devam edeceğinin altını çizdi.



TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ise Kahramanmaraş’ı ve KSÜ’yü gördükten sonra böyle bir program için çok geç kaldıklarını anladıklarını ifade ederken Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin birikim ve altyapı olarak çok güçlü bir üniversite olduğunun altını çizdi. TÜBİTAK’ın bilim, teknoloji ve yenilik politikalarından bahseden Başkan Yardımcısı Arcaklıoğlu, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yılda ortalama 25 bin proje başvurusunu yakalamayı hedeflediklerini belirtti.

Programın devamında TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TAYDEP) Başkanı Mehmet Aslan katılımcılara TAYDEP destek programları hakkında istatistiki bilgiler eşliğinde sunum gerçekleştirdi. TAYDEP destek oranlarının yüksek olduğunu ifade eden Aslan bir projenin ret alsa dahi tekrar tekrar yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Aslan “TAYDEP olarak üniversite-Sanayi işbirliğini önemsiyoruz” diye konuştu.

Program soru-cevap bölümünün ardından, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin konuşmacılara hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi