Firmanın Kahramanmaraş Teknokent'te bulunan ofisinde proje yöneticisi olarak görev yapan Ömer Arıkan ve firma yetkilisi Avni Arıkan, dünya ölçeğinde yazılım geliştirdiklerini ve son olarak ABD'de Silikon Vadisi'ne yaptıkları ziyaret neticesinde Silikon Vadisi’nde de yeni bir ar-ge ofisi açtıklarını belirtti.  Dünyanın tüm ülkelerinde ürünlerini pazarlamak adına çalışmalar yapan firma, 2015 yılını da önceki yıllarda olduğu gibi yüzde 50'nin üzerinde ciddi bir büyümeyle tamamladı.

Gelişme evrelerinde, Anadolu'daki şirketlerin büyüyememesinin, Anadolu'daki insanın bu imkânlardan uzak kalmasının dikkatlerini çektiğini ifade eden Ömer Arıkan, bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini ve Kahramanmaraş Teknokent içerisinde bir ar-ge ofisi daha açtıklarını söyledi.

Bir taraftan Kahramanmaraş'taki ar-ge ofisinde ürün geliştiren firma, bir taraftan da binlerce kilometre uzakta ABD'deki Silikon Vadisi'nde bu ürünün pazarlamasını yapıyor.

Bugün itibariyle yerli ve yabancı 2.000’in üzerinde e-ticaret sitesine hizmet verdiklerini belirten Arıkan, "Biz bir e-ticaret yazılımı geliştiriyoruz. Bulut tabanlı bir yazılım. İnternet üzerinden ürün satmak isteyen bir girişimci, bizim şirketimizle tanıştığında, biz onun tüm ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyor ve ona sanal bir mağaza altyapısı kuruyoruz. Bunlar içerisinde Türkiye'ye mal olmuş onlarca büyük markanın yanında dünyanın büyük firmaları da var." diye konuştu.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise Kahramanmaraş Teknokent'in 2012'de kurulmasına rağmen çok başarılı çalışmalara imza atıldığını söyledi. Kahramanmaraş Teknokent bünyesinde 24 firma olduğunu dile getiren Güneş, "Burada şu anda 43 civarında proje yürütülüyor. Bu başarılı çalışmalar da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üst üste iki kez ödüllendirilmiştir.“ diyerek çalışmalarının aratarak devam ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi