Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen “13. ROBOTCHALLENGE Dünya Robot Şampiyonası”nda 50’den fazla ülke, 644 robotla 13 farklı kategoride yarıştı. Türkiye’den yarışmaya 6 okul ve 2 üniversite katıldı. Özel Sanko Okulları ülkemize altın madalya ile dönen tek takım oldu.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Tekin Orkun Hengirmen, Ali Kağan Akbaş ile Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Süleyman Sevban Solmaz ve Cemil Serden Şahin, danışman öğretmenleri Muzaffer Harun Bayseçkin ve Fatih Mehmet Günaydın danışmanlığında, fiziksel engelli insanlara yardım amaçlı, sadece baş hareketi veya küçük bir parmak hareketi ile hem tekerlekli sandalyenin hareketini, hem de ön tarafta bulunan ekranda (konuşma engelliler için) konuşmasını sağlayabilen robot tasarlayarak tüm rakiplerini geride bıraktılar ve serbest kategoride dünya birincisi olmayı başardı.



Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, “Okulumuzun böylesine büyük bir başarıya imza atarak, ödül töreninde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmasının ve İstiklal Marşımızın çalınmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Okulumuza, Gaziantep’e ve Türkiye’ye bu gururu yaşatan öğrencilerimizi ve rehber öğretmenlerimizi yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ROBOTCHALLENGE
Uluslararası şampiyona olup, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2004 yılından bu yana, her yıl düzenlenmektedir. Yarışmada şimdiye kadar dünyanın her yerinden 2.000'den fazla robot yer almıştır.

Dünyaya deneyimli robot tasarımcıları sunmak amacıyla düzenlenen yarışma; bilişim, elektronik, mekanik ve yapay zeka alanında çalışanlara coşkulu izleyici kitlesi eşliğinde kendilerine ait robotları sunma imkanı vermektedir.

Editör: Haber Merkezi