Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarıyla iletişim kanallarının artırılmasını ve belediye hizmetlerinin vatandaşlarının ayağına götürmeyi hedefleyen “Akıllı Belediyecilik Projesi”nin bir parçası olarak Büyükşehir Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından, halka açık alanlara (meydanlar, mesire alanları ve parklar gibi)  vatandaşların internete güvenli kolay erişimini sağlamak amacıyla “Ücretsiz Kablosuz İnternet Erişimi” çalışmasına başladı.

İlk olarak Kent Meydanında ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde uygulamaya geçirilen kablosuz ücretsiz internet çalışmalarının, bütün il genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. İlk aşamada verilen bu hizmet noktalarının artırılması çerçevesinde çalışmalar devam etmekte olup proje kapsamında şehrimizin 11 ilçesinde bulunan yoğun meydanlarda, mesire alanlarında ve önemli hizmet birimlerimizde ücretsiz internet hizmeti verilerek Kahramanmaraş’ın e-dönüşüm sürecine katkı amaçlanıyor.

Kahramanmaraş’ı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ulaşımdan imara, çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda önemli çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik teknolojik adımları da bir bir atmaya devam edecektir.

Kablosuz güvenli ücretsiz internet erişimi bulunan noktalarda vatandaşlarımız "Cihazlarının kablosuz erişim (wifi) özelliğini açarak, ağ listesinden "Büyüksehir Wifi" seçtikten sonra web tarayıcılarını kullanarak internet hizmetimizi güvenli bir şekilde kullanabileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi