Kahramanmaraş’ta toplanan yazılım ve Teknoloji uzmanları, Ülke ekonomisini katkı sağlayan, sanayi kentlerindeki verimliliğin artırılması ve koordinasyonun sağlanması konusunda, yapılması gerekenleri değerlendirdi. Akabinde Kobileri yakından ilgilendiren E-Fatura ve E-Defter uygulamaları konusunda EFA Bilişimin, Kobilere sunmuş olduğu entegrasyon yazılımlar ve uygulamaları hakkında fikir alış verişi yapıldı.

HP’in Türkiye’deki önde gelen çözüm ortaklarından olan EFA Bilişim, şirket müdürü Erkan Arıkan’ın yaptığı açıklamada;  “Gelişen teknoloji ve yaptığımız yazılımların, kamu kurumları yâda şirketlerin yatırımlarına bütünleşmiş koordinasyonların sağlanması, yazılım ve teknolojik gelişmeler karşısında, müşteri odaklı çözümlerin Türkiye sanayisine katkıları, Hedeflenen 2023 ihracat rakamlarının yakalanmasındaki önemi masaya yatırılmıştır.

Bu yıl aramıza yeni katılan arkadaşlarımızda var, dolayısıyla yeni yaptığımız yatırımlarla ilgili bilgiler verdik. Yeni yatırımlarımız arasında yer alan, devlet malzeme ofisinden tedarik süreçlerine yönelik yapılanma şekillerini anlattık. Diğer bir yatırımımız olan, MRC yazılım ile yapmış olduğumuz ortaklığımız kapsamında MRC Yazılım ve aramıza yeni katılan yazılımcılarla bir araya gelerek beklentilerimizi ve hedeflerimizi değerlendirmiş olduk” ifadelerine yer verdi. 

TABİATLA İÇ İÇE YAPILAN TOPLANTININ SİNERJİSİ ÇOK GÜÇLÜ
Tabiatla iç içe yapılan toplantının önemine değinen Arıkan, “Biz donanım ve yazılımcılar uzunca zamanlarımızı bilgisayar başında oturarak bel ve boyun ağrılarına hatta radyasyona maruz kalarak geçiriyoruz. Zihinlerimizi boşaltmaya ve güçlü bir enerji oluşturmaya ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle tabiatla iç içe yapılan toplantının sinerjisi çok güçlü, motivasyonun ve koordinasyonun daha iyi olduğu biliyoruz. Malum yaz aylarında havanın serin olabileceği ve doğal güzelliklerin yoğun olduğu tabiatla iç içe olan başkonuş yaylası bu toplantımız için en uygun mekân oldu.” dedi.

BAŞ KONUŞ YAYLASINDA YAPILAN TOPLANTIYA BİLİŞİM 500 DAMGASINI VURDU.
Yapılan toplantımızın son konusu, bilişim 500’de aldığımız 3 derece oldu diyen Arıkan, “2014 Türkiye Bilişim Sektörünün İlk 500 de 3 derece birden alarak Kahramanmaraş’ın incisi unvanını almış olduk. EFA Bilişim ailesi, bu başarısını, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta hizmet veren takım arkadaşlarımızın, yönetim ekibimizin koordinasyon ve motivasyon içinde ekip ruhuyla çalışmalarının eseridir. Başkonuş yaylasında yapmış olduğumuz bu motivasyon ve koordinasyon toplantısında arkadaşlarımızı ekip ruhuyla yapmış oldukları başarılı çalışmalarından dolayı tek tek tebrik ettik.“ İfadelerine yer verdi.

2016, 2020 HEDEFLERİNİ DEGERLENDİRDİ
Son olarak 2016 ve 2020 yılları için hedeflerini değerlendiren Arıkan, “2014, 2015 yıllarında bilişim 500’de kentte sıralamaya giren firmamız, 2006 yılında 6-7 kişilik ekiple yola çıkmıştık, şimdi ise Ülkemizin farklı şehirlerinde 4 şubemizle hizmet vermekteyiz. 2015 yılına geldiğimizde ise 60’a yakın takım arkadaşımızla yolumuza devam ediyoruz. 2016, 2020 yıllarında, hedeflerinin yıllık bazda yüzde 25-30 oranında büyümek ve yüzün üzerinde takım arkadaşımızla da istihdama katkıda bulunmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer veren Arıkan, Firma olarak kente katma değer sağlamak için ciddi çaba harcadıklarını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi