Söze yaşadığım bir olayı anlatarak girmek istiyorum: 1987 yılı Türkiye gazetesi o zaman bir milyon trajı var! Gazetede yaptığım bir haberden dolayı 30 -50 arasında gazete basan resmi ilana konan bir gazete bana hakaret içeren yazı yazmış.

Dilekçemi yazdım gazeteyi ekine koydum: Cumhuriyet Başsavcısı İsa Fırat Küpeli’in kapısını çaldım ve dava açmak üzere dilekçemi ve ekli gazeteyi önüne koydum.

Okudu, gülmeye başladı. Sonra bana dönerek dedik ki : “ Ben seni aklı başında bir adam sanıyordum, 1 milyonu aşkın Tirajı olan bir gazetenin muhabirisin! Haberini, yazdığın bir yazını milyonlar okuyor, bu gazete 30 adet basıyor valilik, savcılık emniyete veriyor. Bunu nasıl adam yerine koyarsın!

Benimle ilgili hakaret dolu sözler yazsa ne yazar ki! Diyerek biraz sert konuştu. Sonra benim dilekçe ve gazeteye yırtarak çöpe bastı.

İlave etti: bu reklam yapacak yer arıyor! Sen de oyuna geleceksin. Dedi ve dava kapandı.

Geliyorum asıl konumuza: Reis teker ters dönmeye başladı.

Bir insanı 40 gün sırtında taşırsın, gideceği yere götürürsün, yere sert indiğinde olmadık sözü söylemeye başlar 40 günlük hak bir saniye de biter! Biz böyleyiz.

Reisim: Çevrendeki insanlara sizi yanlış yönlendiriyor, yanlışa sevk ediyorlar bunun sonucu bugün Ak Partinin tekeri ters dönmeye başladı geri geri kaçıyor firen tutar mı? Bilemiyorum!

2002 den 2019 Ak Parti iktidarında çok güzel hizmetler yapıldı.

Yapılamayan başarılı olmayan alanlarda oldu.

Artı- eksi bir birini nötrülerdi bugünlere geldik.

Ama 23 Hazirandan sonra teker tersine dönmeye başladı be Reis!

82 Milyonun reisi, adı duyulmayan bir kişi ile alakalı konuştukça onu gelecek dönemde cumhurbaşkanı adayı yaptınız be reis

15 Temmuz Darbe girişimi ve yapılan etkinlikler: 82 Milyonun ortak davası olması gerekirken, son dönemde yine yanlış yönlendirme ile sadece Ak Partinin kutladığı bir etkinlik haline geldi ki bu çok yanlış be Reisim.

İlk oyun: Metal Yorgunluğu idi.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "metal yorgunluğu" diye partisindeki yıpranmayı açıkça ortaya koymuştu. Ama yanlış kişilerle gidildiği için, Ankara, İstanbul Adana, Mersin, Antalya gibi büyükşehirler bir kayıp edildi.

Parti de kendine yer bulamayanlar Metal Yorgunluğu var diyerek Parti içinde kendine yer açtı be Reis.

Reisim: bu yıpranmayı ortadan kaldırmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ve Bursa, Balıkesir, Düzce başta olmak üzere yaklaşık 90 AK Parti'li belediye başkanını azlettiniz, sonuç ise hüsranla neticelendi be Reis.

Bu büyük hata idi. Birde bunun üzerine MHP ile ortak aday çıkarmak daha büyük hata olarak 23 Haziran 2019 da İstanbul sonuçları ile ak partinin tekerini ters döndürmeye başladı. Bugün geriye gidiyor be Reis.

Reise metal yorgunluğu diyerek: Kaleleri boşalttırdılar yeni gelenlerde kapıyı bile bulamadığı için kaleler bir bir düştü. Halen düşmeye devam ediyor ama kimse görmek istemiyor be Reisim.

Reisin etrafını saran :” Padişahım çok yaşa “ diyen ekip hep eskileri suçlayarak kendilerine yer edinmeye çalışıyorlar ama teker ters döndü aracımız geri geri gidiyor da gören yok. Reis buna el atmanız gerekiyor.

Marka isimler: Melih Gökçek, Kadir Topbaş gibi isimler yokken... Seçim kazanmanın zor olacağını biri çıkıp söylemedi. Parti il ve ilçe yönetimindeki ağabeyleri atmanın yanlış olduğunu biri çıkıp size söylemedi be Reis.

Devlet Bahçeli'nin erken seçim gazına gelerek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimini yerel seçimden öne alarak, İyi Partiden MHP kurtarırken, Ak Partinin yürüyen tekerini durdurdunuz be Reis.

Mahalli seçimlerde: Lider kadar adayın da önem var, Topbaş ve Gökçek gibi 2 önemli ismin İstanbul ve Ankara'da seçimlerine katkı vermeyecek olması Sayın Cumhurbaşkanına anlatılmadı söylenmedi. Çünkü etrafındakiler Padişahım çok yaşa diyorlar, bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımız artık gerçekleri görmesi gerekir.

Reis: birçok ilçe ve ilin Ak Parti teşkilat başkanlarını ve yönetimlerini azlederek ya da il ve ilçelerin kongreleri ile yönetimlerini değiştirerek yaptı ki bu değişim sonunda yeni seçilen ve atananlar görevlerine alışamadan erken seçim kararı alarak teşkilatlarının hazırlıksız yakalanmasına neden oldu.

Ben gazetecilik hayatım boyunca gördüğüm: parti yöneticisi olacak kişinin her gün düğün ve cenazesi olacak, yani saçları ağarmış olacak. Aksi takdirde gençlerden parti yöneticisi olmaz. Gençleştiriyoruz diyerek sizi yanlış yöne yönlendirdiler be Reis.

Bugün: Yaşlıya bakana aylık 65 aylığı, anasına, babasına, sakat çocuğuna bakana aylık, torununa bakan neneye aylık derken, sosyal devlet olalım derken, tembeller ülkesi oldu, üretmeyen bir toplum olduk, batıyoruz, ekonomik olarak iflas ediyoruz da bunu size söylemiyorlar be Reis.

Konu uzun ve derin be Reis.

İyi günler…