Belediyecilik artık sadece yol, kaldırım yapmak ya da kanalizasyon yapmaktan ibaret değil. Zaten bu sorunlar belediyelerin asli görevi.

Zaten artık vatandaş, günü birlik sıradan hizmetler değil, ileriye yönelik, sorunlara kalıcı çözümler istiyor.

Bu gün bulunduğumuz noktada yaşanan sıkıntılar da, zamanında ileriyi düşünerek yapılmayan hizmetlerden kaynaklanıyor. Tıpkı trafik, yol, park problemleri vs. gibi.

Belediyecilik; sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların teknik belediyecilik hizmetleriyle hayatını kolaylaştırırken, sosyal ve kültürel faaliyetlerle de gelişmesini sağlamaktır.

Günümüzde teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilikte ön plana çıktı. Ve belediyelerin sosyal ve kültürel etkinlikler için bütçesi de var. Bu bütçeyi en verimli şekilde kullanmaları gerekiyor.

Yani bir etkinlik düzenlenirken, hem belediye ile vatandaşın kaynaşması sağlanacak hem de kentin sosyal yaşam kalitesinin olumlu yönde yükselmesi amacı güdülecek.

Bunun en güzel örneğini göreve geldiği günden bu yana yani beş aylık gibi kısa bir süre içerisinde Pazarcık İlçe Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ sergiledi.

Bir yandan teknik belediyecilik çalışmalarını yürütürken, ilçede sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirerek, kısa bir zamanda halkıyla bütünleşti.

Halkıyla bütünleşen, kucaklaşan bir yerel yönetim şüphesiz başarılı olur. Çünkü onlarla iç içe olduğu zaman empati kurabilir, onlar gibi düşünebilir ve onların istediği yönde hizmet sunabilir.

Halktan kopuk yaşayan, korumalarla gezen, etrafına at gözlüğü ile bakan idareciler başarıyı elde edemezler.

Neticede hiçbir makam kimseye kalıcı değildir. Önemli olan eserler bırakmak ve sonrasında iyi bir şekilde anılmak önemlidir.

İşte Başkan Bozdağ’da bu düşünce ile hareket ederek, kendisine oy veren vermeyen bütün vatandaşlarını kucakladı.

Neticede seçim bitti, sandık ortadan kalktı artık tüm ilçenin belediye başkanı.

Bunları neden mi anlatıyorum?

Başkan Bozdağ, beş aylık süreçte, Ramazan ayı boyunca etkinliklerin yanı sıra, çocuklara yönelik animasyon gösterisi, beş günlük sinema şenliği, tiyatro gösterileri ve bir de Latif Doğan konseri gerçekleştirdi.

Bu hizmetleri gurbette yaşayan yaz tatili için memleketine gelen Pazarcıklı hemşehrilerine yetiştirmesi de ayrı bir düşünce ve güzellik. Memleket hasreti çeken gurbetçilere de hizmet sunmuş oldu.

Latif Doğan konserinin görüntülerini izlediğimde şaşırdım ve bir o kadar da mutlu oldum. Başkan Bozdağ, halkıyla el ele tutuşmuş halay çekiyor.

İşte başkan dediğin böyle olmalı. Halkıyla el ele gönül gönüle olmalı.

Başkan Bozdağ da şimdiden başarmış. Sıra büyük hizmetlerinde. İşinin ehli bir yönetici, başaracağına inanıyorum. İnşallah Pazarcık hak ettiği hizmete kavuşacak.