İçeriğinde Ölüm Meleği Josef, bağlanma kavramı, Z kuşağı, çoklu kişilik bozukluğu, Uludaz Uğur Böcekleri ve benzeri başlıkları gündemine alan Sıra Dışı Dergisi, 15. yüzyılda yaşayan Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızı Sitti Şah Sultan’ı anlattı.

Yeni sayı hakkında bilgi veren Sıra Dışı Dergisi Kurucusu Pınar Yüzbaşıoğlu, “Yeni sayımıza hepiniz tekrar hoş geldiniz. Sizlerle buluşmanın verdiği mutluluk ve ilk günkü heyecanla yayın hayatımıza devam ediyoruz. Yaz ayı, sıcaklığıyla sadece havayı değil içimizi de ısıttı. Yine dolu dolu ve benzersiz içeriğimizle sizlerleyiz. Her sayımızda olduğu gibi bu sayımızda da Sıra Dışı konular ve konuklarla geldik. Tatilde, evde, işyerinde her nerede olursanız olun yanınızdan ayıramayacağınız, bir başucu kitabı gibi tekrar tekrar okuyacağınız içeriğimizin, beni çok etkileyen en özel bölümünden bahsetmek istiyorum sizlere. Sıra Dışı Dergisi olarak şimdiye kadar zamanımızın ünlülerini kapağımıza konuk ettik ve sizlerin onları bir de bizim bakış açımızdan görmenizi istedik. Bu defa kapağımızda 15. yüzyıldan bir konuğumuz var” dedi.

Dergi kapağında yer alan Dulkadiroğlu Süleyman Beyin kızı Sitti Şah Sultan’ı anlatan Yüzbaşıoğlu, “Sitti Şah Sultan sadece 15. yüzyıla değil tüm zamanlara damgasını vuran güçlü bir kadın. Onu biz, çağ açıp çağ kapayan 2. Mehmet’in İstanbul’u fethederken yanı başında olan hatunu, Osmanlı tarihinde üç ay süren evlilik töreninin gelini ve bir saray asilzadesi olarak tanıyoruz. Sıra dışı ve güçlü bir kadın olan Sitti Şah Sultan yeni sayımızda ağırlamak hem şehrimize hem de tarihimize olan borcumuzdu. Bu kadar güçlü ve eşsiz bir kadını, anmazsak onu yad etmezsek bir yanımız hep eksik kalacaktı. Sitti Şah Sultanı konu olarak almak kadar onu sizlere resmetmekte önemliydi. Yaptığımız derin araştırmalara rağmen onun fotoğrafına ya da minyatürüne ulaşamadık. Bu sıra dışı kadını resmetmek ve kapağımızı onurlandırmak için tarihi kitaplarda yer alan anlatımlara ve tanımlamalara göre onun resmini çizdirip, sizlerle buluşturduk. Keyifle okumanız dileğiyle mutlu kalın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi