Biz Türk milletiyiz, okumayız, dinlemeyiz, anlamayız, analiz yapmayız, arge çalışması hiç yapmayız ve kim ne söylerse alkışlarız ve çok hızlı oyuna geliriz!

Türkiye de çıkarılan olaylara bakın!

Darbelerin hazırlanışı ve sunuluşuna bakın!

Hepsine alkış tutmuşuzdur, yıllar sonra gerçeği öğrendiğimizde ise: Siz karar verin! Söylenenleri analiz edin!

Bugünden yarını analiz edemiyoruz.

CHP’li bir belediye Suriyelilerin plaja girmesini yasaklıyor, biz alkış tutuyoruz, sonra diğer CHP’li belediyeler devam ediyor, “ Suriyeliler gitsin” kampanyası başlatıyoruz.

Peki şunu niye sorgulamıyoruz: yarın bir gün Ak Partiye en yüksek oyu veren şu şehrin insanları bu plaja giremez yasağı gelirse ne olacak?

Bugün Suriyeliler yasak, yarın muhafazakâr şehir insanlarına yasak gelirse ne olacak? Onlar Mekke’ye gitsin derler de ne olacak?

Başı örtülüler, bu şehre giremez derlerse ne yapacağız?

Örnekleri çoğaltmak mümkün!

Birileri Türkiye üzerinde oyun oynuyor.

Bizdeki ucuz figüranlar ise rol alıyor.

Gazetelerde, televizyonlarda, internet ortamında, Facebook da kısaca sosyal medyada saat başı geçmiyor ki bir uyduruk Suriyeli haber çıkmasın.

Ülkemizde 3.5 milyon Suriyeli var, bunu içinde Hırsız, Katil, ahlaksız, terörist, Esat’ın casusu, Vs. her türden adam olması doğaldır, ama bunu genele şamil edersek bu yanlış olur.

1 Milyon 280 bin yakın Kahramanmaraş’ın nüfusu var, cinayet işleniyor mu evet: Hırsızlık olayları var mı? Evet, kavga oluyor mu? Evet: o halde 3.5 Milyon Suriyeli de olması da çok doğaldır.

Bizim nüfusu yüzde 99 Müslüman, bir İslam ülkesi olarak bizde olay olması gereken, bizim cezaevlerinin boşlaması gerekir, bizde olay olmaması gerekir ama bugün üzülerek belirteyim ki, cezaevlerinde yer yok, cezasını çekmek için sırada bekleyen cezalılar var.

Oysa bugün Suriyeliler: küçük işletmelerde, İnşaatlarda, Sanayide, Tarlada, Pazar da çalışarak ekmeklerini çıkarmaya çalışıyorlar.

Bir yanlış bilgi daha:

Suriye den ülkemize gelen insanların bir bölümü pasaportla gelerek ev kiralayıp oturdular. İş yerleri açtılar..bunlar çalışarak kendi ekmeklerini kazanıyorlar ve devletten beş kuruş yardım almıyorlar (Sağlık hariç) ikinci kısım sınırı geçerek gelip illere giden ve burada ev tutup , inşaatta, pazarda, tarlada, iş bulduğu yer yerde çalışarak ekmek parası kazanan insanlar Suriyeliler..

3. kısım ise: Herkesin söylediği devlet bakıyor dedikleri Suriyeliler, Çadır kent veya Konteyner kentlerde oturanlara devlet bakıyor, bunlardan çok azı ise şehir de ev tutup yerleştirilenlerde var.

Şu yanlışı düzeltelim: Her Suriyeliye devlet para vermiyor.

Halkımız, şehirde ev tutup çalışana fakirine daha çok bakıyor.

Garip oldukları için: ucuza çalışarak ekmeğini kazananlara sahip çıkmamız gerek, birde çok yaşlı kimsesiz olanlara var ki bunlara da halkımız bakıyor.

Geliyorum sözün özüne:

Birileri bugünlerde Suriyeli konusunu kaşımaya başladı.

Ülkede Suriyeli ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

Facebook da Sosyal Medya da: o kadar çok yalan haber var ki, bunların başında da, Türk halkına ak parti bir şey vermiyor, tüm paraları Suriyeliler veriyor “ yalını hızla yayıyorlar.

Oysa bugün Dünyada Türkiye den daha sosyal bir devlet yok.

Anasına babasına bakana para, sakat çocuğuna bakana para, torununa bakana para, odun beleş, kömür beleş, elektrik beleş, sağlık beleş, hayat beleş bu sebeple biz işçi bulamıyoruz, bunu demiyorlar.

Suriyeliler üzerinden oynanan oyuna dikkat, bizi yıkmak iç savaş çıkarmak, ülkemizi bölüp parçalamak için sahneye oyun kondu oynanıyor, Başrolü de Maalesef ki CHP’li belediyeler çekiyor, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gözler oyunun büyük parçası olabilir aman dikkat diyorum.

İstanbul da Suriyeli genç kızı taciz etti: oyunu başladı. Yalan haberlerle ülkemizi karıştırmak istiyorlar. Aman dikkat diyorum. Bu oyunun büyük parçası inşallah Başkan İmamoğlu olmaz diyorum.

Biri Suriyeli meselesini kaşıyarak ülkemizi karıştırmaya çalıyor aman dikkat diyorum, çünkü biz bu oyunu 5 yıl önce gördük, aynı film. Figüranlar değişik film aynı !

İyi günler…