Sevgili Okuyucular, Kemal Kılıçdaroğlu “Bu seçimi tanımıyoruz” diyor. CHP’nin bu seçim sonucunu tanımamaya değil, tam aksine “Yüzde 49’un fotoğrafını çekip çerçeveletip genel merkezin ana giriş kapsına asması lazım, hatta 81 İl başkanlıklarının duvarlarına asması lazım” Hayırcı cephesindeki bu yüzde 49’luk oy oranını koruyarak, hayır oylarının düşük çıktığı bölgelere daha çok ağırlık vermek suretiyle oyların artırılmasını ve yüzde 50’lilerin üzerine çıkarmanız lazımdır. Bu ne demek, bir sonraki seçimde yüzde 50’nin üzerine çıkmak demektir. 5 Haziran 1977 günü yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinden Cumhuriyet Halk Partisi oyların % 41.3’ünü alarak ilk defa yüzde 40’ın üzerine çıkmıştı ve şimdi ise CHP’nin öncülük yaptığı hayırcı cephe yüzde 49’u buldu.16 Nisan sürecinde yüzde 49’a liderlik yapan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şimdi bu yüzde 49’a hem öncülük hem de liderlik yapma şansını kendisinde oluşturmalıdır. Ne demek referandum sonuçlarını tanımıyoruz demek? Referandum sonuçlarını tanıyacaksınız ve bu sonuçlarda varsa yasa dışı sıkıntılar bu sıkıntıların giderilmesine yönelik yasal süreçleri başlatıp takip edeceksiniz, ediyorsunuz da. Tam aksine şimdi yüzde 49’a teşekkür etmeniz, milletimiz bize büyük bir sorumluluk yükledi. Bu sonuçlar bize bir sonraki seçimde iktidarın yolunu açıyor, onun işaretini veriyor demeniz lazım.

16 Nisan referandum sürecinin lokomotif görevini üstlenen ve başarıyla yürüten CHP Lideri Kılıçdaroğlu yüzde 49’a liderlik yaptı bunu hep birlikte gördük ama,16 Nisan sonrası süreci yönetemiyor. Aslında yüzde 49’za oluşan İktidar alternatifi muhalefet oyları önümüzde yapılacak ilk seçimde ülkeyi yönetmeye talip en büyük oluşup ve partileşmeyi ortaya koyma şansı vardır!

Bence Ana muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan’da seçim sandığından çıkan yüzde 49’un ne anlama geldiğini ya anlayamadı, yada anlamak istemiyor. Ama Ülke yönetiminde değişikliğe giden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesini sağlayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu anladı ve algıladı. O nedenle referandum gecesi “Atı alan Üsküdarı geçti, sür eşeğini Niğde’ye” diyerek “Evet” çıkmasına rağmen, beklediği oy oranı çıkmadığına, bir bakıma üzüldü ve bu deyimle üzüntüsünü üzerinden atmaya çalıştı. CHP Lider’i de  ona karşılık, yüzde 49’luk “Hayır” oyuna güvenerek ”Geçmedi halen borun pazarı” diyemedi?

CHP, Referandumdan elde ettiği yüzde 49’luk siyasi sermayeyi, beceriksizliği nedeniyle her geçen gün tüketirken, AK Parti kurmayları ise referandum sandığından çıkan mesajı araştırıyor ve nerede nasıl bir yanlışlık yaptıklarını sorgulama masasına yatırıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonuçlarıyla ilgili olarak, “Kendi payımıza düşen mesajı aldık” diyor.

İşte Lider olmak, her türlü süreci sağlıklı yürütmekten ve başarıyı yakalamaya odaklanmasından geçiyor…