2020 yılına, pek de güzel girdiğimiz söylenemez.

Şubat ayı ise tuz biber oldu üzerine.

İdlib’den 8 şehit haberi, Van’da çığ düşmesi, kurtarma yapanların üzerine yeniden çığ düşmesi, acı acı üzerine, derken, İstanbul Sabiha Gökçen de uçağın pisten çıkarak dereye düşmesi ki bu da üzerine tam tuz biber oldu.

Dahası var: Dereye düşen uçağın çevresinde güvenlik sağlamak için yola çıkan polisler trafik kazası yaptı, itfaiye personeli yaralandı, acı üstüne acı.

Ülkemiz üzerinde bir kara bulut var.

Savunma sanayi, yerli otomobil, yerli uçak, yerli milli tank – top derken galiba nazara uğramaya başladık.

Bizim yapmamız gereken şu ki Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları başkanlarımız bir kurban keserek birer Kur’an-ı kerim okutmamız gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehrimize geliyor, bunu fırsat bilerek, dua edip kurban keserek, kaza ve belaları üzerimizden atalım diyor.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı Çete Bayramına sayılı günler kala, Cuma günü Ulu Cami’de Rıdvan hocanın makamına diyanet işleri başkanı Ali Erbaş çıkarak, kaleye hücumu başlatacak ve Cuma namazı kıldıracak.

Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü ise hareketli günler yaşayacağız Kahramanmaraş için ne yapabiliriz konuşmamız gerek ama konuşanda yok.

100 yıl önce milli mücadeleyi zaferle taçlandırdık, 1984 sonrası kalkınmakta öncelikli iller arasına alınarak bizlere verilen teşviklerin yüzde yüzünü yatırıma çevirerek özellikle tekstil sanayi de bir ivme kaydettik bugün Türkiye de üretilen ipliğin yüzde 33 biz yapıyoruz ama bu yetmez, sanayi de çeşitlilik yapmamız gerekiyor.

Kahramanmaraş kuyumculuk, bayan ayakkabı, çelik tencere, çaydanlık, tava üretimi ile Türkiye’de söz sahibi ama buda yetmez, yeni sanayi iş kolları kurarak Kahramanmaraş yeni ufuk ve vizyonla şaha kalkması gerekiyor.

Üzerimizde Şubat ayı da peş peşe gelen acılar var tamam ama 12 Şubat da kurtuluş bayramı ile bu acıların son bulmasını diliyorum.

Kahramanmaraş hava alanı – uçak seferleri, karayolları, şehrin gelişmesi için öncelikli meselelerimiz ama burada ilimize özel sektörün turizme hitap eden otel yapması gerekiyor.

Butik otel oldukça fazla ve yüzde 50 doluluk bile yakalayamadığı bir yerde otel’e ne gerek var diyenler olabilir ama Turizm oteli ayrı bir konu büyük konaklamaya ihtiyacımız var.

EXPO 2023 için ilimize gelecek turlara cevap verecek bir tek otelimiz yok, bu sebeple 2023 yılına kadar otel, hava alanı meselesini çözmemiz gerekiyor.

Çözmezsek ne olur? Gaziantep, Adana, Hatay, Osmaniye, Adıyaman hatta hatta Kayseri ve Malatya EXPO 2023 nimetlerinden faydalanır bizde bakakalırız.

Kabul etsek de etmesek de EKPO 2023’den çevre illerimiz büyük oran da faydalanacaklar. Ulaşımdan, konaklamaya, tarihi ve turistlik yerlerin gezilmesinden genel kültüre kadar hemen her halandan nasiplenecek bu kaçınılmaz ama biz ne yapabiliriz.

Kısaca Şubat ayının acısını bir kenara atarak yeniden silkinerek ayağa kalkalım, Onikişubat kurtuluş Bayramı birlikte yaşayarak yeni kurtuluşumuzun bayramı olmasını sağlayalım.

Bir atasözümüz var Delisi olan her gün ağlar, ölüsü olan üç gün ağlar, bizim şehitlerimiz var, kaza zedelerimiz var, acımız var üç gün içinde bunu sonuçlandırarak baharla birlikte güzelliklere koşalım diyorum.

Şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, Allah ülkemizi, milletimizi böyle kötülüklerden korusun diyorum.

İyi günler