Gençlik dönemi, enerji dolu olduğu bir dönemde 12 yılını Kahramanmaraş’a Sanayiciye vermek büyük bir fedakarlıktır..

Sayın Başkan Kemal Karaküçük: “12 Yılımı bu şehre hizmette verdim,” derken, kendisine yönelik yapılan bir anlamda linç girişiminden dolayı kırgın olduğunu görüyorum..

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, “90 yıllık serüven içerisinde Allah bana 12 yıl memleketime hizmet etme imkanı sundu. Kavlaklı OSB ve Tomsuklu İhtisas OSB’yi kurma imkanı bana nasip oldu” derken, Meyveli ağacın taşlanacağının da biliyordu..

Kemal Karaküçük, işleri ve özel sebeplerinden ötürü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yardımcısı Serdar Zabun’a devretti.

Ama İstifa etmedi.. OSB deki görevi Oda da Meclis üyesi olarak görevi devam ediyor..

İstifasını bekleyenler bir anlamda şok yaşadılar..

Giderayak: Zehir zemberek konuşur diyenler : hayal kırıklığına uğradı..

O herkese teşekkür etti: 5.5 yıllık oda çalışmasını anlatırken, kendisine iftira eden gazetecinin bile haber kupürünü kullandığını gördüm.. herkese teşekkür ederek başladı öylede konuşmasını bitirdi..

Sayın Kemal Karaküçük hoş görü ve Maraş savadalısı bir insan !..

Sayın Kemal Karaküçük, 90 yıllık Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi Odasının faaliyetleri ve şehrin ekonomisinin kalkınmasını ve geleceğini, her şeyini dizayn edildiği bu çalışmalar içerisinde olmaktan dolayı her zaman gurur duyduğunu belirtti.

Karaküçük: “90 yıllık serüven içerisinde Allah bana 12 yıl memleketime hizmet etme imkanı sundu. En genç ve dinamik olduğum dönemde 6,5 yıl OSB başkanlığı yaptım. Bu görevi aldığımda OSB dağ başında bir yerdi. OSB Başkanlığını bıraktığımda boş arsa kalmamış, tüm altyapısı ile iyi bir noktaya gelmiştir” olduğunu söylerken, ben buradayım vurgusunu yaparak gönüllere serin su serpti..

Kemal Karaküçük ‘ün hiç mi hatası yoktu derseniz, başkanımın bu süreçte bir eksiği bana göre: Bir basın danışmanı tutması gerekirdir..

Hatta bugünden sonra ise MEM Tekstil için bir basın danışmanı tutmalı, ne nasıl yaparızı danışmanı ile istişare etmeli, sosyal hayatın içinde olmalıdır..

Herkesi Polis çağıra bilir , Savcı çağıra bilir ifadesine veya bilgisine baş vura bilir ama buna kırılma veya üzülme yerine , yada memleketten kaçma yerine mücadele ederek düşmanlara fırsat vermemek gerekir..

İçinizde Allah korkusu yoksa, Ahret inancınızı yoksa !: Bugünlerde birini yok etmek istiyorsanız: Bibere bu parelerci, diye iki satır yazın , polis onu sabah evinden alsın biri de gazeteye haber yapsın işte oldu da bitti Maşallah !.. yeni parelercimiz..

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana yeni bir OSB’nin daha memlekete şart olduğunu bunu da el birliği ile yapıldığının altını çizen Karaküçük: “KMTSO Başkanlığına başladığımda ilk söylediğim, ‘Mutlaka yeni bir OSB’nin kurulması ve şehrin ekonomik altyapısının iyileştirilmesiydi.’ KMTSO Bünyesinde bulunan tüm herkesin ve basın mensuplarının kamuoyu yapması, sahip çıkılması neticesinde bugün Tekstil İhtisas OSB el birliği ile kuruldu. 5000 bin dönüm arazi üzerine kurulan OSB, bizim hizmet etmekle mükellef olduğumuz üyelerimize, sanayicilerimize ve orada çalışacak işçilere hayırlı uğurlu olsun” diyerek duygularını dile getirdi..

Sayın Kemal Karaküçük: Başkanlığı döneminde ilimizde düzenlediği fuar, yurt dışı fuar katılımları ile Kahramanmaraşlıya ufuk ve vizyon verdi.. Yeni yatırım alanları ortaya çıktı.. Bugün Kahraman Maraş ‘ta Güneş enerjisi santralı kuruluyorsa bunun en büyük sebebi fuar gezilerine kat ılınması ve o fuarı bizde görmüştük..

Başkan Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği bir değer, hatipliği, bilgisi tercübesi dünya görüşü ile bizim Kahramanmaraş olarak ondan daha çok yararlanmamız

gerekiyor.. özellikle KMTSO da belki bir süre sonra siyasette ondan mutlaka yararlanmamız gerekiyor..

Ben buradayım sizinle beraberim: Ancak Serdar Başkana sahip çıkın, KMTSO 2023 vizyonu var ihracat hedefi var , başkanımıza sahip çıkarsak o rakamları yakalarız Kahramanmaraş’ta bir çok kişiye daha aş iş kapısı açılır..

Başkanın Son sözleri : Yönetim Kurulundan ayrılıyorum ama OSB ve TSO Meclisindeki görevim yine devam edecek. İyi şeyler yaparak kendi rızamız ile gidiyoruz. Anlımız açık, gönlümüz açık, kalbimiz her şey ile müsterih. Bu camianın ve bu kurumun bir bireyi oyarak elimizden geldiği kadarı ile toplantılar katılacağız. Katkı sağlayacağız. Hepinize teşekkür ediyor Serdar Bey’e ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyor, teşekkür ediyorum” dedi ve kürsüden indi..

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ‘e 12 yıldır şehrimize verdiği hizmetlerden dolayı bir Kahramanmaraşlı olarak biz kendisine teşekkür ediyoruz..

Bizim de son sözümüz: “ Sivil toplum kuruluşu başkanlarına sahip çıkmamız gerekiyor, kendini bilmez kişilerin iftiralarına maruz kaldıklarında hep birlikte yanında yer almalıyız, aksi halde yarın bir gün buraya başkanlık yapacak birini bulamayız, onu küstür bunu küstür nereye kadar ? bir dur dememiz ve hepimizin birden dik durmamız gerekiyor..

İyi günler..