Kişiliği ve  sportif başarıları ile ilimizde birçok genç sporcuya örnek olmuş başarılı sporcumuz Rio'da İstiklal Marşımızı 1.lik kürsüsünden okutmak ve Altın Madalya almak için mücadele edecek.

Yusuf Dikeç kimdir ;

1 Ocak 1973 Kahramanmaraş Göksun doğumludur. Atıcılık sporcusu ve havalı tabanca kategorisinde Milli Sporcumuzdur. Jandarma Astsubaylıktan emekli Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürmektedir.



Bu spora başladığı günden buyana çeşitli dallarda 48 kez Türkiye şampiyonu 10 kez Türkiye 2. si ve 6 kez Türkiye 3.sü olmuştur. Yine çeşitli dallarda finalli ve finalsiz olmak üzere 21 kez Türkiye rekoru kırmıştır. Ayrıca 2011 Dünya Kupası şampiyonu, 2013 Akdeniz Oyunları şampiyonu, 2013 Avrupa şampiyonu, 2014 Dünya Şampiyonu, 2015 Askeri Olimpiyat şampiyonudur.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI; '' Milli Sporcumuz Yusuf DİKEÇ  bu güne kadar ulusal ve uluslararası bir çok şampiyonada en iyi dereceleri elde etmiştir. Şehrimizin gurur kaynağı bir sporcumuzdur. İlimizde Havalı Tabanca branşında bu gün gelinen noktada birçok sporcu yetişmektedir. Alt yapı olarak yıldızlar ve gençler kategorilerinde sporcularımız kendilerine Yusuf Abilerini örnek alıyorlar. İnşallah Rio da Şanlı Bayrağımızı göndere çekerek bu sevinci bizlere yaşatacaktır.'' diyerek Yusuf DİKEÇ'E başarılar diledi.
Editör: Haber Merkezi