Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri içerisinde bulunan Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yola çıkarken kendilerini öğrencilerin ikinci velisi olarak kabul ettiklerini ifade ederek: “Bu gençlerimizin sporla tanışabilmeleri için öncelikle alt yapı eksikliklerini gidermek amacıyla tesisler kuruyor, amatör spor kulüplerine yardımda bulunup, parklardan, okullara kadar her yerde spor alanları oluşturmaya gayret ediyoruz. Toplumumuzu daha dinamik bir hale getirerek, sağlıklı nesiller yetiştirmek için gerekli tüm altyapıları oluşturuyoruz.



Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporculara büyük önem veriyoruz. Sporun sağlık, heyecan, enerji, coşku, güzellik, centilmenlik, nezaket, olgunluk, kardeşlik olduğu anlayışıyla şehrimizin spor alanındaki başarılarına var gücümüzle destek oluyoruz. Şehrimizde spor olanaklarının gelişmesine, yaygınlaşmasına bütün gücümüzle gayret ediyoruz. Gençlerimizi spora kazandırmak adına, gençlerimizin sporu alışkanlık haline getirebilmeleri adına 2 yıl içerisinde mahallelerimize 16 yeni spor tesisi yaptık.

Allah’ın izniyle gençlerimizin daha sağlıklı ve daha sıhhatli ortamlarda yetişmesi için,  büyük önem verdiğimiz spor tesislerinin sayılarını artırarak, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ve çocuklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü sporun gençlerimizi birçok kötü alışkanlıklardan koruduğuna, takım ruhunu oluşturup, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğine inanıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Spor Şube Müdürlüğümüzle birlikte il genelinde sadece tesis yapımı değil, birçok etkinlik ve organizasyonlarımızda devam ediyor.



Şehrimizde yaşayan herkese spor yapma imkânı sunmak için düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımıza il genelinde Futbol, Basketbol, Yüzme, Karate, Kickboks, Tenis, Voleybol, Badminton dallarında eğitim almak için 7 bin civarında gencimiz katılıyor. 

Yaz spor okullarımızda çocuklarımızın kullanacağı malzemeler ve ulaşım dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu okullarımızdan yetişecek çocuklarımız Kahramanmaraş sporunun geleceği olacaklar. Hepimiz spor yapacağız, aramızdan şampiyonlar çıkaracağız ve yine hepimiz coşkuyla sevineceğiz. Allah’a hamd olsun daha şimdiden milli takımlara sporcu vermeye ve şampiyonlar çıkarmaya başladık bile.

Bu duygu ve düşüncelerle açılışını yaptığımız Yaz Spor Okulumuzun öğrencilerimizin yetişmesi adına verimli geçmesini ümit ediyorum” dedi.



Açılış konuşmasının ardından tüm öğrenciler adına Erdem Pak isimli öğrenci Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Çiçek takdiminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci ve diğer ilgililer öğrencilere malzemelerini dağıtarak açılışı gerçekleştirdiler.

11 Eylül 2016 tarihine kadar eğitim verilecek 13. Yaz Spor Okulu’nda bu yıl 13 dalda 4053 öğrenci eğitim görecek.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan ilçelerdeki Yaz Spor Okulları’nın açılış tarihleri ise şöyle:
12.07.2016 tarihinde 14:00 Çağlayancerit,16:00 Pazarcık,18:00 Türkoğlu
13.07.2016 tarihinde 14:00 Andırın, 16:00 Göksun, 18:00 Afşin
14.07.2016 tarihinde 14:00 Nurhak, 16:00 Ekinözü, 18:00 Elbistan
Editör: Haber Merkezi