Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış tören seremoni ile başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde Yaz Spor Okullarına katılan sporcular dallarına göre geçiş yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk olarak gelen Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı oldu.

Kabakcı, yaptığı konuşmada “Okulların tatile girmesi ile çocukların serbest zamanlarını daha verimli kullanmaları, spor yaparak kendilerini geliştirmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde il spor merkezlerinde, Yaz Spor Okulları düzenleniyor. Her yıl öğrenci sayısının artması ile birlikte İl Müdürlüğü olarak açılan spor branşı sayısını ve çeşitliği artırıyoruz. Yaklaşık 32’ye yakın branşta olmak üzere Atletizm, Atıcılık, (Tramp ve Havalı Tabanca), Voleybol, Badminton, Dart, Basketbol, Futbol, Güreş, Hentbol, Tenis, Yüzme, …gibi popüler bir çok branşın yanında yakın zamanda olimpik birer branş olan Eskrim, Kano ve Kürek, Okçuluk branşları da uzman antrenörler tarafın İl Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim verilmeye başladık. Ayrıca Engelliler branşında da Yüzme, Basketbol ve Atletizm branşında Yaz Spor Okulları açıyoruz.

 Yaz Spor Okullarında eğitim alan sporcular arasında yeteneği ön plana çıkan çocuklar performans sporcusu olarak lisanslı hale getirilip, yıl boyu antrenmanlara alınarak ulusal ve uluslararası müsabakalara katılımları sağlanıyor. Birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonu yaz spor okullarında keşfedilmektedir.

2019 Yaz Spor Okullarının hayırlı olmasını temenni eder, Yaz Spor Okulları faaliyetlerine katılan çocuklarımıza başarılar dilerim” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sporun gelişimi adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler olarak imkanlar dahilinde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve sporun toplumların önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör, bu değerlerin geçmişten alınıp geleceğe taşınması adına görev yaptıklarını ifade ederek: “Biz yerel yönetimler olarak teknik ve sosyal belediyecilik alanında yaptığımız hizmetlere, mekana ruhu veremezsek, sosyal gruplara, gençlerimize, yoksullarımıza, ihtiyaç sahiplerine ve kadınlarımıza özgü alanları çoğaltmadığımızda mekanın da çok bir anlamı olmuyor.

Bu bağlamda mahallelerimizde, ilçelerimizde gerek duyulan dallarda spor alanlarını genişletmek bizim görevimizdir” dedi.

GENÇLİĞİN TEHDİT UNSURLARINI ORTADAN KALDIRIYORUZ

Yaz Spor Okullarının amacına ilişkin bilgiler de aktaran Başkan Güngör: “Biz buralarda belki profesyonel sporcu yetiştirmiyoruz ama gençliğin tehdit unsurlarından birisi bilişim bağımlılığı ve bir diğeri de madde bağımlılığıdır.  Biz bu tip mekanları oluşturarak, sayılarını çoğaltarak gençlerimizin bu zararlı ve tehlikeli unsurlardan uzak kalmasını sağlayabiliriz” diye konuşarak Yaz Spor Okullarına katılan tüm sporculara, teknik heyete ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da geçmişte bu tür imkanların olmadığını ifade ederek şimdiki çocukların ve gençlerin bu tür faaliyetlere katılmasına imkan tanıyan Büyükşehir Belediyesine ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla gösteriler yapıldı. Yapılan gösterilerin ardından malzeme dağıtımı yapılarak topluca fotoğraf çektirildi.

Editör: Haber Merkezi