Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Wushu Balkan Şampiyonasında, büyükler kategorisinde 90 kilogramda Balkan Şampiyonasında şampiyon olan Ali Akkaya’ya Afşin’de karşılama töreni düzenledi.

 Afşin’e Balkan Şampiyonu olarak dönen Ali Akkaya, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Milli Takım Antrenörü Selçuk Kayapınar, Belediye Spor yetkilileri, ailesi, sporcu arkadaşları ve yakınları tarafından davul zurna ile karşılandı.  Balkan Şampiyonu Ali Akkaya’yı başarısından dolayı tebrik eden Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, genç sporcuya başarılarını devamını diledi. Elde edilen başarının önemine vurgu yapan Karataş, “ Öncelikle sporcumuzun annesine, babasına ve antrenörümüz Selçuk Kayapınar’a teşekkür ediyorum. Sporcumuz, gerçekten gurur verici ve Avrupa düzeyinde bir başarı elde etti. Birçok ülkenin katıldığı şampiyonada, aramızdan, mahallemizden çıkan bir hemşerimiz bizi, ülkemizi Atina’da temsil etti ve istiklal marşımızı orada okuttu” dedi.



Afşin Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman önem verdiklerini belirten Karataş, “ Sportif faaliyetlere hem madden hem de manen destek oluyoruz. Bu tür başarılar geldikçe ve artıkça bizlerinde destekleri artarak devam edecektir. Sporcumuzu tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Afşin’de birçok alanda derece yapan sporcu sayının arttığını söyleyen AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık,  “Atina’da düzenlenen şampiyonada Türkiye’yi, Afşin’i temsil eden ve Balkan Şampiyonu olan Ali Akkaya kardeşimizi kutluyorum. Kendisi orada ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek, istiklal marşımızı okuttu. İnşallah sporun her alanında derece almaya devam edeceğiz. Sporcumuzun bu başarısında emekleri olan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, antrenörümüze ve ailesine teşekkür ediyorum ” diye konuştu. 

Ali Akkaya’nın 2014 yılında düzenlenen Balkan Şampiyonasında da ikinciliği olduğunu belirten Milli Takım Antrenörü Selçuk Karakaya, gelen şampiyonluğun tesadüf olmadığını söyledi.

Balkan Şampiyonasına büyükler kategorisinde Türkiye’den katılan 5 sporcudan birinin Afşin’den çağırıldığını ifade eden Kayapınar,” 2008 yılından buyana ilçemizde Wushu sporundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizden her yıl bir veya iki sporcumuzu gönderiyoruz. Afşin olarak Wushu sporunda çok iddialıyız” dedi.



Dünya Şampiyonasına katılmak için çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Ali Akkaya,“ Yunanistan’da düzenlenen Balkan Şampiyonasında ülkem adına mücadele ettim ve rakiplerimi yenerek şampiyon oldum. Bana destek olan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, antrenörümüze ve aileme teşekkür ediyorum. İnşallah bütün sporcularımız, katıldıkları müsabakalarda başarılı olur ve istiklal marşımızı okuturlar. Önümüzde Türkiye şampiyonası var. Burada güzel bir başarı yakalamak ve büyükler dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Karataş, genç sporcu ve antrenörüyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRK MİLLİ TAKIMI, TAKIM HALİNDE BİRİNCİ OLDU
Yunanistan'da düzenlenen Balkan Şampiyonasına Türkiye’nin yanı sıra, Bosna Hersek, İtalya Fransa Hırvatistan Sırbistan, Makedonya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi milli takımları da katıldı.

Türkiye'den 108'i sporcu olmak üzere toplam 173 sporcu, antrenör  ve yönetici şampiyonda yer aldı. Türk Milli Takımı sporcuları Balkan Şampiyonasında takım halinde birinci oldı. 100'e yakın madalya kazanan milli sporcularımız yurda dönüyor.
Editör: Haber Merkezi