Üniversitede gençleri eğitimin yanı sıra sosyal faaliyetler ve toplumsal konularda da etkin kılmaya çalıştıklarına dikkat çeken Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Üniversite Birim Başkanı Ayhan PARLAK: “Üniversitemizde aldığımız eğitimi en üst düzeyde değerlendirmek, verilen bilgileri en doğru şekilde alıp üzerine daha fazlasını koyarak milletimize faydalı bireyler olmak en büyük gayemizdir. Ancak sadece eğitim alanına yoğunlaşmak toplumsal konularda geride kalmak istemiyoruz. Gerek sosyal faaliyet gerek sosyal sorumluluk kapsamlarında üzerimize düşeni yapacak ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız. Amacımız gençlerimizi fikir ateşi durumuna getirmektir. İnanıyoruz ki en iyi fikirler en temiz, en ari bedende olur. Bu nedenle asil kanımızı sporla tazeliyor ve tüm gençlerimizi spora davet ediyoruz” ifadelerini dile getirdi.

 

Kazananın Türk Gençliği olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ sözlerine: “Umut Türk Gençliğindedir. Yarınlarımızın teminatı gençlerimizi toplumun her alanında görmeyi hedefliyoruz. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Olcay KILAVUZ Beyefendi'nin Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında “Türk Gençliğini ısrarla spora davet ediyorum” talimatları doğrultusunda Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Üniversite Teşkilatı'nın organize ettiği Ötüken 5. Geleneksel Futbol Turnuvası Türk Gençliğinin yarınlara aydın bireyler olmak istediklerinin göstergesidir. Biz gençlerimizi fikir adamı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda  asil kanları uyuşturucu ve maddeyle kirletme diyor ve Türk gençliğini spor yapmaya davet ediyoruz. Binlerce şehidin asil kanıyla bugün üzerinde yaşadığımız bu topraklar yine gençlerimizin asil kanıyla yarınlara garanti altındadır. Sağlıklı Bedenler, Sağlıklı Fikirler, Sağlıklı Yarınlar İçin Türk Genliği Spora diyoruz” şeklinde devam etti.

 

KAYIŞ, “Uyuşturucu batağına düşmüş her genç bizim için kaybedilmiş bir vatandır. Biz bu illete tek bir gencimizi bile feda etmeyeceğiz. Daima yanlarında olacak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak ve onları bu bataktan kurtaracağız” sözleriyle gençleri yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

 

Turnuva Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ'ın madalya ve ödül takdimi ile sonlandı.

Editör: Haber Merkezi