Daha önce ‘İmkan Bizden, Oynamak Sizden’ projesi kapsamında, ilk olarak mahalleler arası, sonrasında ise kurumlar arası birlik, beraberlik ve kaynaşma adına voleybol turnuvası düzenlendi. Şimdi ise ilçe genelinde bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşlardan çalışan personel ile 44 mahalleden sporseverlerin katılımı ile Türkoğlu Belediyemizin öncülüğünde ‘15 Temmuz Demokrasi’ Belediye Başkanlığı Kupası Futbol turnuvası gerçekleştiriliyor.


Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yaptığı açıklamada; Bu akşam 20 takımızın katıldığı, Türkoğlu Belediye Spor Tesislerinde ’15 Temmuz Demokrasi’ Belediye Başkanlığı Kupası futbol turnuvasına start veremeye başladık.




TURNUVA BİRLİK, BERABERLİK, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ AMAÇLIYOR

Turnuvamızın ismi 15 Temmuz biliyorsun, 15 Temmuz darbe girişiminde halkımız net bir tavır aldı, dik durdu. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu darbe girişiminin kahramanı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıydı. Köylerden, Büyükşehirlere kadar herkes, tanklarla, tüfeklerle gövdesini siper ettiler; Bizde bu turnuvaya ‘15 Temmuz Demokrasi’ Turnuvası ismini koyduk. Tabi turnuvaların amacı birlik, beraberlik, dostluk kardeşliklerdir.

Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi şehit olan tüm kardeşlerimize, Güneydoğu’daki bütün şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Geçtiğimiz gün Elbistan’da bir şehidimizi uğurladık. Elbistan’daydık, sonra Maraş’a geldik, Maraş’ta da bir şehidimiz vardı. İnşallah bu şehitlerimiz son olur.


HEDEFİMİZ BAL LİĞİ
Biz bunun yanında bu sene oluşturduğumuz, Türkoğlu Belediye Spor takımınla birlikte bu turnuvaların, hem alt yapısını oluşturmak, hem de ilçemize sporu ve futbolu sevdirmek, seyirci kazandırmak. Amatör süper Lig’de, Türkoğlu Belediye Spor ideali fırtına gibi eseceğiz İnşallah. Hedefimiz Bal Ligi. 

Tabi sadece turnuvalarla sporu sevdirmek olmuyor. Bizim geldiğimizde söz verdiğimiz şuanda içinde bulunduğumuz futbol sahasını Spor Bakanlığımızla, girişimlerimiz neticesinde kısa zamanda bitirdik. Daha önce Beyoğlu’nda Fifa’nın kriterlerinde çim sahamız mevcuttu, şuanda yine kullanılıyor. Yine Kılılı Mahallemizde Fifa’nın kriterlerinde doğal çimli bir çim sahamız bir aya kadar bitiyor, İnşallah. Bu kış Şekeroba Mahallemizde de büyük bir futbol sahası ve halı saha çalışmamız olacak. Böylelikle Türkoğlu’nda 4 tane büyük saha yapmış olacağız. 


İnşallah bu alt yapıların bitimi neticesinde de buralar boş kalmayacak.Her türlü spor aktivitelerinin yapılmasında Belediyemiz, Spor İlçe Müdürlüğümüzle birlikte bu etkinliklere destek verecek. Türkoğlu’nda 
ki vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Spor ve seyirci konusunda bize destek olmalarını istiyorum. Biz alt yapı olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. İnşallah maçlar başladığı takdirde de Türkoğlulu hemşehrilerimin hepsini bu tesislere bekliyor ve turnuvanın başarılı geçmesini ve dostluklara, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.“ dedi. 


Futbolculardan Mustafa Bozdoğan ise; “Öncelikle İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Belediyemiz ve Kaymakamlığımızın ortaklaşa düzenlediği ’15 Temmuz Demokrasi’ Belediye Başkanlık Kupası turnuvasını düzenleyen Belediyemize, Kaymakamlığımıza ve Gençlik İlçe Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. 


Sosyal belediyecilik anlayışı gereği, daha önceden de voleybol turnuvası düzenleyen şimdi futbol turnuvası düzenleyen ve birçok spor etkinliklerine katkı sağlayan belediyemizi bu konuda kutluyorum. 


Bu vesileyle; Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve Gençlik İlçe Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyor ve bunun devamını diliyorum.

Editör: Haber Merkezi