Kahramanmaraş’ta kort tenisinin gelişimi ve yaygınlaşmasında lokomotif olan DSİ Spor Kulübü, geleneksel hale getirdiği ’30 Ağustos Zafer Bayramı Tenis Turnuvası’nın bu yıl 9.’sunu düzenledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis İl Temsilciliği ve DSİ Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya bu yılda katılım yüksek oldu. Toplam 131 sporcunun katıldığı bu anlamlı turnuva, adına yakışır büyüklükte bir finalle sona erdi. Final müsabakaları sonrasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, spor ve sporcu dostu DSİ’nin bu alandaki başarısı ile gurur duyduğunu kaydetti. Zengin sporu olarak bilinen tenisi Kahramanmaraş’ta her kesime yaydıklarını dile getiren Aydın, bu konuda emeği geçen antrenörlere ve DSİ Spor Kulübü yönetimine teşekkür etti. Bölge müdürlüğü içerisinde birçok spor tesisi olduğunu kaydeden Aydın, bu spor tesislerini ve alanlarını Kahramanmaraş halkının ücretsiz olarak kullandığını anlattı. DSİ olarak bu durumdan memnun olduklarını ifade eden Aydın, spor ve sporcu gelişimi konusunda sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri faaliyetleri gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Turnuvanın birincilerini tebrik eden Aydın, konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü;


‘TENİS EKNONOMİK DURUMU İYİ OLANLARIN SPORU OLMAKTAN ÇIKTI’


“Bu turnuvayı 9’uncu kez düzenliyoruz. Biz bu turnuvayı geleneksel hale getirdik. 131 sporcu katıldı. 9 branşta mücadele ediliyor. Burada tenis sporu sadece ekonomik durumu iyi olanların sporu olmaktan çıktı. Bunda da Devlet Su İşleri’nin büyük emeği ve payı vardır. Devlet Su İşleri’ne bağlı 3 tane tenis kortumuz var. Kahramanmaraş ilimizde isteyen herkes buraya gelip kortlarımızdan faydalanabiliyor. Bu sporu yapabiliyorlar. Bizde halkımızı tesislerimize davet ediyoruz.”


‘TENİS SPORUNU GENÇLER ARASINDA YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ’


“Biz tenis sporunda gençlere çok önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimizdir. Onların, ileri de iyi birer sporcu olmaları için elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Bu spor tek başına yapılan bir sportif faaliyet olmuyor. Sosyal bir etkinlik oluyor. Şehirden seyirciler geliyor. Aileler geliyor. Bir dayanışma ve tanışma oluyor. Bu güzel durumlarında şehrin kaynaşmasına katkı da bulunduğuna inanıyorum.”




‘BU TURNUVA İLE ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ANMIŞ OLUYORUZ’


“Biz burada bu sporu yapabiliyorsak, bizler burada arkadaşlarımızı izleyebiliyorsak, Kahraman Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz. Biz onları hiçbir zaman unutmayacağız. Bu turnuva sene de bir kez de olsa Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman kalbimizdedir. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.”


“ZAFER BAYRAMI COŞKUSUNU TENİS ŞAMPİYONASI İLE BİRLEŞTİRDİK”


   Kahramanmaraş’ta düzenlenen en özel turnuvalardan biri olan ’30 Ağustos Zafer Bayramı Tenis Turnuvası’nın önemine değinen Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis İl Temsilcisi Kemal Canlı, coşku ile devam eden turnuvanın geniş bir katılımla gerçekleştiğini vurguladı. Bölge illerden de sporcuların katıldığı turnuvanın şampiyonu da İskenderun’dan Gökhan Başak oldu. Sporcuyu tebrik eden Canlı, zafer bayramı coşkusuna yakışır bir şampiyona olduğunu kaydetti. Canlı, Kahramanmaraş’ta tenisin bu gibi turnuvalarla geliştiğini kaydederek, burada lokomotif görevini de DSİ Spor Kulübü’nün üstlendiğini anlattı.
Kahramanmaraş’ta her kesime hitap eden DSİ Spor Tesislerinin sporcu fabrikası haline geldiğini anlatan Canlı, turnuva ve DSİ Spor Kulübü hakkındaki konuşmalarını şu satır başları altında sürdürdü;


“AŞIRI SICAKLARA RAĞMEN BÜYÜK KATILIM SAĞLADIK”


“Kahramanmaraş’ta Ağustos ayı aşrı sıcaklarla tamamlandı. Biz de bu süre içerisinde şehrin Tenis sporunda sembolü haline gelen ’30 Ağustos Zafer Bayramı Turnuvası’nı gerçekleştirdik. Aşrı sıcaklar yüzünden sporcularımız zorlu maçlar oynadılar. Buna rağmen katılım çok yüksek oldu ve turnuvanın hem adına hem de şanına yakışır bir şekilde devam etti. Hem Kahramanmaraş’tan hem de bölgeden çok sayıda sporcuyu turnuvaya kaydettik. İnsanların memnuniyeti bizleri gelecek yıl için de kamçılamış oldu. Daha iyisini yapa bilmek çalışacağız. Kahramanmaraş her zaman en iyisini hak ediyor ve biz de en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz.”




“BAŞARININ SIRRI SINIRSIZ DESTEK”


“Kahramanmaraş’ta tenisin gelişmesi bize sağlanan desteklerle iki kat daha fazla hale geldi. Hem Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı, hem de DSİ Spor Kulübünün ayakta kalması için çok büyük destekler sağlayan Bölge Müdürümüz Mevlüt Aydın ve DSİ Spor Kulübü Başkanımız Ali Kazancı ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bizlerin ortaya koyduğu çalışmalarda bu isimler her türlü desteği sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Özellikle bu anlamlı turnuvada bizlere sonsuz destek verdiler. Yine bizlerden desteğini esirgemeyen ve teşvik ödüllerimizi karşılayan Hikmet Baba’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Başarı tek başına elde edilen bir şey değildir. Kahramanmaraş’ta tenisin gelişimi için böyle güzel bir birliktelik söz konusu. Bu birlikteliğin de devam edeceği kanaatindeyim.”


“KORT TENİSİ DAHA DA İLERİYE GİDECEK”


“Sizlerin de söylediği gibi DSİ Spor Kulübü Tenisin gelişimi için lokomotif görevi görüyor. Biz bu alanda daha da ileriye gitmek için çalışıyoruz. DSİ Spor Kulübü ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de bu alanda çok büyük yatırımlara imza attı. Aynı şekilde sporcu sayısının artırılması, antrenör kazanılması konusunda il müdürlüğümüzde çok büyük hizmetler ortaya koydu. Bu durum tenis sporunun daha da gelişmesi için önemli bir birlikteliği ortaya koyuyor. Kahramanmaraş’ın genç sporcularını bölge ve Türkiye geneli turnuvalara göndererek başarılarına yenilerini eklemelerini sağlıyoruz.”


“KURSLARLA SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”


   Kursların performans sporcusu yetiştirmek için çok uygun olduğunu hatırlatan Canlı, şu şekilde devam etti: “Kahramanmaraş’ta tenis sporu her geçen gün daha da gelişiyor. Geçmiş yıllarda bariz ortada olan sporcu sayısı her gün artıyor. Tenis kursuları bizler için sporcu bulmanın en iyi yolu. Bu nedenle kurslarımızda titiz ve itinalı bir çalışma yapıyoruz. Dediğim gibi, geçmiş yıllara baktığımız zaman teniste çok fazla faaliyet olmadığını bunun en büyük nedenin ise sporcu eksikliği olduğunu görürüz. Biz bu sorunu son yıllarda ortadan kaldırdık. Yaz Spor Okullarımız, Okul Sporları ve normal kurslar ile çok yetenekli sporcuları ortaya çıkardık. Bu sporcuları yetiştirdik ve şuanda tecrübe aşamasına getirdik. Yetenekli sporcularımızı farklı organizasyonlara götürüyoruz ve onların tecrübe kazanmasını sağlıyoruz. Tabi elde ettikleri başarılarda bizim için artı bir sevinç oluyor.”




“TESİS SORUNU ORTADAN KALKTI”


   Kahramanmaraş’ta tesis sıkıntısının yavaş yavaş ortadan kalktığını belirten Canlı, şunları dedi: “Tesis konusunda son yıllarda büyük sıkıntılar çektik. Merkezde kortumuzun olmaması bizlere büyük sıkıntı yaşattı. Bu güne kadar polis evi, DSİ ve özel kortları kullanıyorduk. Şimdi ise merkeze iki yeni kort yapılıyor. 12 Şubat Spor kompleksine yapılacak olan 2 kort çok büyük eksiklik olan tesis sıkıntısını bir nebze de olsa ortadan kaldıracaktır. Bu güne kadar kullandığımız kurum ve özel kortlar tabiî ki bizim için çok iyi oldu. Ben o kurumlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

   Konuşmaların ardından turnuvanın birincilerine ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenin ardından katılımcılar ve sporular hatıra fotoğrafları ile son zamanların modası öz çekim yaparak günü ölümsüzleştirdi.
Turnuvanın şampiyonları ise şu şekilde;


8 yaş teşvik ödülü


Ceylinmaz Kaptan


9 yaş teşvik ödülü


Aslı Gündeşli


10-12 yaş teşvik ödülü


Oğuzhan Gündeşli



13-17 yaş bayanlar kategorisinde 14 sporcu katılmıştır



1-Beyzanur Yıldırım


2-Zeynep Erdoğan


3-Melisa Kazancı


13-17 erkekler kategorisinde 23 sporcu katılmıştır


1-Hüseyin Beyazıt

2-Emre Canlı

3-Yusuf Kılıç


Tek bayanlarda 11 sporcu katılmıştır


1-Fatma Kardeş

2-Gamze Kartal


3-Esra Yüce


+18 Erkekler kategorisinde 10 sporcu katılmıştır


1-Ali Furkan Canlı

2-Selçuk Çamsakal


3-A. Emre Atmaca


+30 Erkekler kategorisinde 16 sporcu katılmıştır


1-Gökhan Başak

2-Mehmet Toraman

3-Mernuş Ağır


+40 Erkekler kategorisinde 23 sporcu katılmıştır


1-Kemal Canlı

2-Halil Sütyemez

3-İbrahim Aydoğan


Yeni Başlayanlar


1- Zekeriya Tanrıverdi

2- Emre Balduk

3- Ertuğrul Akgönen


Editör: Haber Merkezi