Kahramanmaraş’ta son zamanlarda 46 Numaraların piyasada yok olduğunu ve gerek alt yapı gerek profesyonel anlamda hiç Kahramanmaraşlı Genç’in çıkmadığını ifade eden Eski Futbolcu Serkan Telli, “Son Dönemlerde Kahramanmaraş Futbol anlamında gerileme dönemi yaşıyor.  Bu Şehirde hiç kimse hiç kimseyi beğenmiyor. Elimizde 1 tane Profesyonel takım var ona da destek çıkan yok” dedi.

“LİSELİ GENÇLERE SAHİP ÇIKILSAYDI 46 NUMARALARIMIZ OLURDU” 

Takıma genç kazanımlar gerektiğini ifade eden Telli, “Biz bunda 7-8 yıl öncesine 3.Lig’de kalmak için mücadele eden bir takımdık. Şehrimizin evlatları kadroda yer alıyordu ve inanılmaz derecede bir mücadele veriyorlardı. Biz o dönemde bu evlatlarımız sayesinde ligde kalmayı başarmıştık. Hafife alanlar oldu lise talebesi diyen oldu dalga geçenler oldu. Ama ne olursa olsun gerçek olan biz özümüzle ligde kaldık. Evlatlarımız bir onur mücadelesi veriyordu haklarını ödememiz lazım. Şimdi biri Süper Lig’de forma giyiyor bazıları başka takımların formasını terletiyor. Ve başarılarına bulundukları takımlarda devam ediyorlar. Şimdi ise takım 2. Ligde ama doğru dürüst 46 Numaramız yok. 46 numaralara ihtiyacımız var. Bence artık 1.lig’in hesapları yapılmalı ve acemice davranmaktan kaçınarak bu takımı tekrar evlatlarına teslim etmeleri gerekir. Şuan itibariyle altyapı daki gençlerimizi seneye hazırlama çalışmaları başlasın seneye 1.Lig’de yine şampiyonluğun en güçlü adayı biz olalım. Başaramasak bile altyapımızdan yetenekli gençler çıkaralım” dedi.  

“GENÇLER KÜÇÜMSENDİ”

Takımı İstanbul şirketi alınca takımı küçümsediler, Kahramanmaraşlı Gençleri küçümsediler diyen Telli, “Takımımızı satın alırken büyük bir vefasızlık yapan bu yönetim şimdi o gençlerin gününü çok arıyordur. Takımımızın durumu ortada tablo pek parlak değil futbolcularda teknik heyette her ne kadar basına yaptıkları açıklamalarda ligde kalacağız gibi açıklamalar olsa da bir gerçek var ki onlarında inancı yok ligde kalacağımıza. Herkes parasına bakar kardeşim sen versen de vermesen de bu topçular elbet paralarını alacaklar. Oysa bizim şehrimizin evlatları takımlarına olan bağlılıkları için canlarını dişine takıp forma arma gurur için oynarlardı para alamıyoruz diye kafaya dert etmezlerdi” dedi.

“GÜNKUTU BEĞENMEDİLER, KENDİLER VURGUN YAPTILAR”

Takımın Borç batağına girmesinde Fatura Vizyon ekibinin büyük rolü olduğunu savunan Telli, “Ispartalılar mesela takımı sattılar neye düştüler neye çıktılar. Muhammet Günkut’u beğenmediler, Serdar Deliktaş’ı şahbaz’ı Bünyamin’i. Beğenmediler. Ama Günkut bunları Türk futboluna kazandırdı. Kahramanmaraş ta o kadar zengini var İstanbul’da, Ankara’da Türkiye’nin her tarafında olmayan zenginler var. İstanbul Şirketi ne yaptı takımı habire borçlandırdı. Dışardan Transfer yaptı ve takım borca girdi. Kahramanmaraşlıları takımdan uzak tutular ve şimdi ise takımdan uzak olmalarına senetleri ortaya çıktı ve alacakları ile alakalı mahkemede kulüp” dedi.

“CEYHAN TEK KALIYOR, DESTEK GELMİYOR”

Takımın Şuanda Kahramanmaraşlı bir iş adamının elinde olduğunu o iş adamının da kendi yağında kavrulmaya çalıştığını anımsatan Telli, “Bizler Karşılıksız menfaatsiz sevdik bu kulübü. Şimdi Kahramanmaraşlı bir iş adamı takımı devraldı ama ona da sahip çıkan yok. Her fabrika 2 şer bin lira aylık yardım yapsa biz bir defa daha şampiyon oluruz” dedi.

“KÜÇÜK İLÇELER SÜPER LİGDE BİZ İKİNCİ LİGDEYİZ”

Kahramanmaraş’ın Süper ligi hak ettiğini ifade eden Telli, “Kahramanmaraş ta başarılı olmadığı sürece şehrin kaderi değişmeyecek. Destek çıkılmadığı sürece de süper Lig hayal gibi görünüyor. Allah’ın köyleri Karabük Allah’ın köyleri benim gözümde, küçük gördüğümden değil de Allah’ın köylüleri spor ligde top oynuyor. Aha stadımız yapılacak cumhurbaşkanımız söz verdi. O stat 600 bini doldurur yani. Kahramanmaraş alt yapıda bilinmeyen çok güzel cevherler var. Biz bir yerlere gelemedik tek Maraş spor olarak, belediye felan destek çıksa bu takım yine kümeye düşmez diye düşünüyorum” dedi.

“STADYUMUN YANI SIRA BAŞARIYA DA İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhur Başkanımız Stadyum Sözü verdi inşallah olacak. Takım ise 50 yaşına bastı. İnşallah başarıya da ulaşırız diyen Telli, “Belediye başkanlarımıza sayın milletvekillerimize sayın cumhurbaşkanımız zaten dile getirdi, zenginlere söyledi.  Bu takıma el atalım Kahramanmaraş bizim patentimiz ya. Oraya buraya reklam veriyorlar Maraş spora versinler reklamı her fabrika birer milyar yardım etsin ya UEFA’da oynarım ben. Kahramanmaraş’a Muhammet Günkut geldi, imkânı var veya yok en azından memleketin çocuklarını bir yerlere getirdi hepsi ekmek yiyor şuan. Takımı Ispartalılara sattılar niye çıktınız niye düştünüz? Memleketin çocuklarını gönderdiler hepsini ki 3. Ligde kaldı. Memleketin çocukları ya. Artık bu zihniyetlerden kurtulmak lazım. Hem Başarımız olsun hemde stadyumumnuz Bu şehir başarılı bir dönemi hak ediyor. Süper Ligi ve Güzel bir olimpiyat stadyumunu hak ediyor diye düşünüyorum” dedi.

 (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi