Özellikle kürek ve kano branşlarında adını Türkiye’deki şampiyonalarda duyuran Su Sporları Merkezi, 35 öğrenci ile 10-15 yaş gurubunda lisanslı sporcu yetiştiriyor.

Basın mensuplarını Su Sporları Merkezinde ağırlayan ve bilgiler veren Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürü Ali İhsan Kabakçı, merkezin tam anlamıyla geçen yıl hizmet vermeye ve sporcu yetiştirmeye başladığını belirterek, öğrencileri bu merkeze yönlendirmek için şehir merkezinden servisler de koyduklarını söyledi.

ÇEVRE DÜZENİ DE BİTMİŞTİ

Tesisin Türkiye, Avrupa ve Dünya spor etkinlikleri için hazır hale geldiğini, ekip ve malzeme sıkıntılarının da bulunmadığını vurgulayan İl Müdürü A. İhsan Kabakçı, olimpik müsabakalar için tesisin Türkiye çapında önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizidi.

Kabakçı; “Özellikle kano ve kürekte başarılı sporcularımız oldu. Kano’da Türkiye’de ilk 5’te yer alırken, kürekte ilk kez Türkiye üçüncüsü bu tesislerden çıktı. Çevre düzeni de tamamlanınca, merkeze öğrenci-sporcu kayıtlarımız da yıl boyu devam etti ve çok da ilgi gördü. O kadar ki, bu sporla ilgilenen insanlar, kafile halinde geldiklerinde, tesisi gördüklerinde, ‘Kahramanmaraş’ta da böyle bir tesis var mıymış?’ diyerek hayretlerini belirtmeden geçemiyorlar. Bizim Muğla’daki Gökova’dan farkımız yok. Zaten gelen gözlemciler hayret ediyorlar, şaşırıyorlar” diye konuştu.

REKOR SAYIDA SPORCU GELECEK!

Muhtemelen Ağustos ayı ortalarında gerçekleşecek olan Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası için de heyecanlı olduğu gözlemlenen İl Müdürü Kabakçı, bu yarışmaya rekor sayıda, yaklaşık 500 civarında sporcunun katılacağını, bunun da şehrimizin tanıtımı adına önemli bir adım-fırsat olduğunu söyledi.

Paraşüt müsabakaları için bölge ve coğrafya olarak eşsiz bir konuma sahip olduklarına da değinen İl Müdürü Kabakçı, son olarak şunları söyledi; “Amacımız şehrimizi sosyal, kültürel alanlarda olduğu kadar sportif alanda da tanıtmak. Bakın bir Yedikuyular Kayak Merkezi hizmete girdi, kış sporları için çevre illerden akın akın insanlar gelmeye başladı. Yaklaşık 500 sporcunun katılacağı Türkiye Paraşüt Yarışmaları da bu tanıtımın en büyük parçalarından birisi olacak. Biz Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak, tüm yarışmalara hazırız. Hem teknik ekip, hem malzeme olarak sıkıntımız yok. Zaten öğrencilerimizin başarıları ve tesisin hizmete girmesi sonunda Genel Müdürlüğümüz çalışmalarımızı yakından takip ettiği gibi, bizleri de takdir ediyorlar” dedi.

ORHAN KARAKIZ VE SEYİD ÖZŞAHAN ve SALİH TOLU

Tesislerde halen Yaz Spor Okulları kapsamında kürek ve kano branşlarında 10-15 yaş gurubu 35 kadar öğrenci bulunurken, kano’da Orhan Karakız ve Seyit Özşahan kürekte ise Salih Tolu, öğrenci yetiştirmede ustalıklarını sergililerken, öğreticiler yapılacak tüm olimpik şampiyonalarda seslerini duyacaklarını ve bu tesislerden başarıyı yakalamış, madalya almış sporcular çıkacağını kaydettiler.

Editör: Haber Merkezi