Henüz kurulalı 1,5 yıl olan futbol, basketbol ve voleybol da aktif liglere katılan Kahramanmaraş Gençlerbirliği, ilk sezonunda Basketbol ve Voleybol da Bölgesel Ligde Kahramanmaraş’ı temsil etmiş futbol da da ilk yılında şampiyon olarak 1. Amatör lige çıkmıştı. Bugünlerde Bayanlar Voleybol ve Erkekler Voleybol liginde yoluna devam eden kırmızı-beyazlılar Basketboldan sonra Erkekler Voleybol da da şampiyon olmayı başardı. Bayan Voleybol takımı da ilk maçını 3-0 kazanan kasırga erkeklerde şampiyonluk kupalarını kaldırmaya devam ediyor. Büyük Erkekler Voleybol ligi finalinde Maraşgücü’nü 3-1 deviren kırmızı-beyazlılar şampiyonluğu elde etti.

Kahramanmaraş Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Serdar Bursalı, “Şükürler olsun basketbol’dan sonra Voleybol da da şampiyon olduk. 1,5 yılda tarihe geçtik. Kahramanmaraş tarihinde böyle bir istatistik yok. Futbol da şampiyon olduk ve 1. Amatör lige yükseldik. Basketbol da şampiyon olduk ve Akdeniz Bölgesi 2. Si olduk. Şimdi de Erkekler Voleybolda şampiyon olduk. Bunlar tesadüf değil. Cesaret, samimiyet ve azmin başarısıdır. Çok çalıştık. Çok emek verdik. Çok zorluklar yaşadık ama her alanda şampiyonluk kupaları kaldırmaya devam ediyoruz. Şimdi de bölgenin en büyük basketbol okulunu kurduk ve şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yanımda en büyük destekçilerimden olan Yılmaz Yanık kardeşime, Kahramanmaraşsporr başkanımız sayın Fatih Mehmet Ceyhan’a, değerli iş adamımız sayın Ahmet Belli’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya, İş Adamımız Mikail Utlu, Metin Azaplıoğlu, Ali Atıcı, Hakan Kasımoğlu’na çok çok teşekkür ediyorum”dedi.

Kahramanmaraş Gençlerbirliği As Başkanı Yılmaz Yanık, "Kahramanmaraş'ta herkesin takdir ettiği bir başarıyı yakaladık. Bu noktaya kolay gelmedik. Büyük emekler ve çok ciddi bir çalışma var. Tam anlamıyla bir spor kulübü olmak için futbol, basketbol ve voleybolda aktif olmanız lazım. Biz her alanda şampiyonluğa oynayan ve ortaya koyduğu mücadele ve oyun kalitesi ile herkesin ayakta alkışladığı bir spor kulübü olduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Şükürler olsun Voleybol da da şampiyon olduk. Bunun anlamı yaptığımız çalışmaların başarısı demektir. Emek veren bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" dedi.



http://www.spor46.com/haber/1989/sampiyon-km-genclerbirligi.html

Editör: Haber Merkezi