Kahramanmaraş Belediyespor Futbol Takımı kendi evinde konuk ettiği 44 Malatyaspor’u Aydın İnanç (3) ve Bünyamin Kılıç (2)’ın golleri ile 5-0 mağlup etti.

12 Şubat Stadyumu’nda oynanan maç, 44 Malatyaspor’un vuruşu ile başladı.

Grupta lider Kahramanmaraş Belediyespor ile arasında 17 puan fark bulunan 44 Malatyaspor gol arayışlarını sürdürürken gelişen bir atakta Kahramanmaraş Belediyespor maçın 12 dakikasında Aydın İnanç’ın golü ile 1-0 yenik duruma düştü.

Bu golün ardından karşılıklı gol pozisyonları olduysa da başka gol olmayınca ilk yarı Kahramanmaraş Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda daha baskın bir oyun sergileyen Kahramanmaraş Belediyespor maçın 56. dakikasında yine Aydın’la durumu 2-0 yaptı.

İkinci golü de kalesinde gören 44 Malatyaspor her ne kadar toparlanmaya çalıştıysa da maçın 60. dakikasında Bünyamin’in golüne engel olamadı ve durum 3-0 oldu.

Bu golün ardından santra vuruşunu yapan 44 Malatyaspor maçın 61. dakikasında yine Aydın’ın golüne engel olamadı ve durum 4-0 oldu.

Maçın 70. dakikasında gelişen bir atakta Kahramanmaraş Belediyespor’dan Mehmet Doğan’a ceza sahası içinde yapılan faulle hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bünyamin kendisinin ikinci takımının ise 5. golünü attı:5-0

Bu golün ardından başka gol olmayınca maç 5-0 Kahramanmaraş Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Sezonun son maçını 5-0 kazanan Kahramanmaraş Belediyespor puanını 50’ye yükselterek şampiyon olan Kahramanmaraş Belediyespor sezon boyunca oynadığı 19 maçın 16’sında galip, 2’sinde berabere ve bir tane de mağlubiyeti var.

Kahramanmaraş Belediyespor oynadığı 19 maçta 55 gol atarken kendi kalesinde ise 14 gol gördü.

Kahramanmaraş Belediyespor-44 Malatyaspor maçını izlemeye Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Hasan Kara, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim müdürleri ile çok sayıda taraftar katılırken, aynı zamanda Kahramanmaraş Belediye Bandosu da maç boyunca çaldığı müziklerle hem futbolcuları hem de taraftarı coşturdu.

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Kahramanmaraş Belediyespor Futbol Takımı önümüzdeki günlerde federasyonun yapacağı kur’a çekimlerini bekleyecek.

Statü gereği maçların sona ermesinin ardından 2012 yılı itibari ile 3. Lige 9 takım yükselecek. İlk önce gruplarında ikinci olan 13 takım arasında yapılacak

Bu elemeler sonunda 5 takım belirlenecek ve gruplarında birinci olan 13 takımla birlikte 18 takım olacak.

Bu 18 takım arasında yapılacak olan kur’a çekimi sonucunda yapılacak tek maç sonrası galip gelen 9 takım 3.lige yükselecek.

 

Editör: Haber Merkezi