Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun organize ettiği Düziçi Belediye Başkanlığının destekleri ile yapılan şampiyonaya İlimiz Kısa Şalvar Güreş takımı damgasını vurdu. Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Niğde İllerinden 200’e yakın sporcunun katılımı ile şampiyonada İlimiz Kısa Şalvar Güreş takımları Minikler ve Yıldızlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak bizleri gururlandırmışlardır.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Şalvar Güreşi Spor Dalları Asbaşkanı Şahin Hopur yaptığı açıklamada şunları söyledi. Federasyonumuzun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Minikler ve Yıldızlar Kısa Şalvar Güreş Türkiye Şampiyonasını Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde yapmış bulunuyoruz. Bu 2013 yılında yaptığımız ilk faaliyet bunu da burada gerçekleştirmekten dolayı da çok mutluyuz dedi. Kısa Şalvar Güreşi denilince akla ilk olarak Kahramanmaraş’ın adı gelmektedir. Bunun nedeni de bu güreşin yöremize has bir güreş türü olmasıdır. 6 farklı ilden 200’e yakın sporcunun katılımı ile şampiyonada İlimiz güreşçileri çok başarılı maçlar çıkartarak Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde takım halinde Türkiye Şampiyonu olarak bizleri çok mutlu etmişlerdir. Bu başarılarından dolayı sporcularımızı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum dedi. Federasyon olarak kurumsallaşma noktasında çalışmalar yapıldığını aktaran Hopur, yıl içerisinde antrenörlerimize yönelik olarak gelişim seminerleri düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Sporcuların antrene edilmesinde antrenörlerin çok önemli bir yeri var bizde antrenör arkadaşlarımıza bu tür seminerler yaparak onların değişen ve gelişen antrenman ve spor dünyasında geri kalmamalarını sağlayarak Şalvar Güreşini daha ileriye taşımak için çalışmaktayız.

Antrenör gelişim seminerlerinin yanı sıra, hakem seminerleri, hakem kursları açmayı da planladıklarını söyleyen Hopur, “bu tür kurs ve seminerleri yakın illerde de açarak Şalvar Güreşinin hem yaygınlaşmasını sağlamak hem de kültürümüzü tanıtmak adına önemli bir adımdır. Federasyon olarak bu güreşi yapan kulüplerimize yönelik olarak ta destek noktasında çalışmalara girmiş bulunmaktayız” dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Şalvar Güreşi Spor Dalları Asbaşkanı Şahin Hopur, Şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği bulunan Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ve organizasyonu yapan Seçkin Adil Özkale Güreş İhtisas Spor Kulübü Başkanı Seçkin Özkale’ye teşekkür ederim dedi.

Editör: Haber Merkezi