Adıyaman’da 7 - 10 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve 4 gün süren  2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Okullar Arası Türkiye Yıldız Kız ve Erkek Voleybol yarı final müsabakalarında, Ankara, Bitlis, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İzmir, Batman, Kahramanmaraş, Mardin ve Osmaniye illerinden kız ve erkek olmak üzere toplam 10 ilden 16 takım ve yaklaşık 250 sporcu mücadele etti.

Kızlar Cumhuriyet Spor Salonunda Erkekler ise Belediye Spor Salonunda yarıştı. Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Faaliyetleri Daire Başkanlığı ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Okullar arası Yıldız Bay-Bayan Voleybol Yarı Final Müsabakaları devam ederken turnuvanın en gözde ve iyi takımı Pazarcık YBO çıktığı maçlarda rakiplerine hiç set vermeden grubunda birinci oldu.



Pazarcık YBO turnuvanın ilk maçında Bitlis ekibini 3-0, Osmaniye ekibini 3-0 ve Ankara TED koleji nide aynı skorla 3-0 yenerek grubunda birinci oldu.


PAZARCIK YBO TÜRKİYE GELİNDE İLK 8'E GİRDİ
Adıyaman'da düzenlenin yarı final maçlarında rakiplerine set vermeden grubundaki maçların kazanan Pazarcık YBO playoff maçında oldukça çekişmeli ve zevkli mbir mücadelenin ardından B grubunun birincisi Mardin’ide aynı skorla 3-0 yenerek adını Nisan ayında Kocaeli’nde yapılacak olan Türkiye finallerine yazdırdı.

Adıyaman Belediye Spor Salonu tribünlerinde belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’da yerini alarak yıldızlarımıza moral ve motivasyon verdi. maç sonrasında Başkan Bozdağ yıldızları tebrik ederken Kocaeli'nde yapılacak finallerde de başarı beklediğini desteklerinin devam edeceğini söyledi.



Pazarcık YBO’nun bu galibiyetleri ilçede herkes tarafından sevinçle karşılanırken geçtiğimiz günlerde Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ düzenlenen yardım programında ”başarıyı getirin sizleri istediğiniz yere götüreceğim” sözü üzerine turnuvaya çok daha bir motive ile çıktıklarını ve Başkana söz verdiklerini belirten Yıldızlarımız artık biz Çanakkale ve Ankara’yı gidip görmek istiyoruz dediler.

Öğrencilerden hayata olumlu bakmalarını isteyen Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ  , şu ifadeleri kullandı: "Hayatı sevmek lazım. Yaşam boyunca iyi günümüzde, kötü günümüzde, başarılı olduğumuz anda, başarısız olduğumuz anda olabilir. Bunların hepsi hayatın içeresinde var olan şeyler. Önemli olan mücadele etmek. Mücadeleyi bıraktığımız an bir çok şeyi kaybedebiliriz. Başarılı olmak için çalışmak, azmetmek ve inanmak gerek. İnşallah sizlerde yaptığınız işlerde başarılı olursunuz. Voleybol turnuvasında Türkiye finallerine kalarak başarılı olduğunuzu kanıtladınız. İnşallah Türkiye şampiyonu da olursunuz. Bu başarıda payı olan okul idarecilerimizi, öğretmen arkadaşları ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Editör: Haber Merkezi