Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda, Adana, Mersin, Antalya, Malatya, Osmaniye, Batman, Gaziantep, Şırnak, Şanlıurfa ve Hatay olmak üzere on il yer aldı. Özel Sanko Okulları Küçük Kız Takımı, Malatya, Osmaniye ve Batman illerinden kendi illerinde şampiyon olan takımlarla karşılaştı.
 Pelin Kelleci, İdil Ağan, Elif Sergen, Ece Sergen, Selin Altınöz, Zeynep Sakıcı, Öykü Çevik, Doğa Çevik, Şevval Alisinanoğlu, İdil Şeker, Defne İnal ve Dila Kılıç’tan oluşan Özel Sanko Okulları Küçük Kız Takımı, bölge şampiyonu olarak okul tarihinde basketbolda bir ilke imza attı.
 Takım, nisan ayında yapılacak Türkiye yarı final maçlarında Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek.
 Üç yıllık bir altyapı çalışmasının sonucu bu başarıyı elde eden Küçük Kız Takımını, takım koçu ve beden eğitimi öğretmenlerini kutlayan Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, bölge şampiyonu olarak basketbolda ilki gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Köylüoğlu, “Takımın okulun spor kompleksinde düzenli yaptığı antrenmanlar sonucu aldığı skor, disiplinli ve planlı yapılan çalışmaların başarılı sonuçlar getireceğini göstermiştir. Öğrencilerimizin aynı zamanda genel okul başarılarının da yüksek olması sporun akademik başarıya ivme katan yönüne örnek olmuştur” dedi.





Editör: Haber Merkezi